Velg ditt eget eventyr

forestofdoomEn av de artige greiene som var populære på åttitallet var interaktive papirbøker. Du leste litt, og så fikk du noen valgalternativer. Avhengig av hva du valgte, kunne historien fortsette på forskjellige måter. Bøkene hadde gjerne også rollespillelementer, der du måtte slåss ved hjelp av terninger og holde orden på statistikk på en papirlapp.

Dette er Judge Dredd-spillet. Toppbildet er fra The Forest of Doom.
Dette er Judge Dredd-spillet. Toppbildet er fra The Forest of Doom.

Tin Man Games har holdt på å oversette noen av åttitallets mest populære spillbøker til datamaskin og nettbrett, og så langt jeg kan se gjør de en god jobb. Selv har jeg prøvd et av spillene deres, The Forest of Doom, og det er både svært trofast mot originalboken og mye greiere å spille ettersom du slipper penn, papir og terninger. Du kan til og med lagre spillet når du vil. Jeg har noen innvendinger mot The Forest of Doom som spill – det er åpenbart ment å skulle spilles om og om igjen helt til man lærer de riktige valgene. Men overføringen til datamaskinen er solid.

Tin Man Games har som sagt laget masse slike spillbøker allerede. På Steam finner du en håndfull (inkludert Judge Dead: Countdown Sector 106, som ble lansert i går). Flere er tilgjengelige på Humble Store, da DRM-frie. Noen av bøkene er til og med helt nye, og ikke basert på noen tidligere utgitt papirbok.

Jeg har veldig sansen for denne typen spill, selv om jeg skal innrømme at jeg foretrekker Choice of Games sine rene tekstspill, ettersom deres tekstmengde er skreddersydd det elektroniske mediet, og de vanligvis ikke forsøker seg på halvdårlige rollespillelementer. Det er likevel ganske sjarmerende å kaste terninger, og alle som har forsøkt seg på en av disse bøkene i «virkeligheten» vil utvilsomt kjenne nostalgien komme sigende.

Mange av Tin Man Games’ bøker er forøvrig skrevet av Ian Livingstone. Han var i sin tid med å grunnlegge Games Workshop – skaperne av Warhammer-universet – og har også lang fartstid innen elektroniske spill. Han var blant annet en av toppene i det britiske selskapet Eidos, som er mest kjent som utgiver av Tomb Raider-serien og Deus Ex.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.