Fjorårets kuleste 4X-spill har fått en ekspansjon

endlesslegendHvis du liker å bygge virtuelle imperier, og ikke har prøvd Endless Legend enda, er det i alle fall på tide du gjør det nå. Spillet var temmelig moro da jeg anmeldte det for Gamer.no i fjor, og har bare blitt bedre og bedre siden. Og nå har det fått sin første betal-ekspansjon.

En «guardian»-enhet.
En «guardian»-enhet.

Den heter Guardians. Navnet refererer til en ny type enheter, nemlig massive kjemper med massevis av spesialegenskaper. Utviklerne i Amplitude Studios lover at disse kjempene vil påvirke strategiene dine kraftig, både når du styrer dem selv og når du møter dem på slagmarken.

Spillet ser også ut til å få en type underverker, samt unike bygninger som kun kan bygges én gang i landet ditt. Dermed blir det mulig å spesialisere byene dine i større grad. I tillegg får vi noe jeg alltid liker, nemlig globale hendelser som kan finne sted, og som alle fraksjonene på en eller annen måte må forholde seg til. Spillet har jo allerede noe slikt i form av årstidene, men her er det snakk om litt mer spesifikke greier.

En annen endring involverer oppdragene. Det finnes nå to nye typer oppdrag, nemlig konkurransebaserte oppdrag der alle fraksjonene kjemper om samme mål, og samarbeidsbaserte oppdrag der fraksjonene kan samarbeide om å oppnå målene. Et interessant aspekt av dette er at belønningen du får på slutten avhenger av hvor mye din fraksjon investert for å vinne oppdraget. I tillegg ser det ut som fraksjonene kan risikere straff om målet ikke nås.

Endless Legend er glimrende, og jeg kommer garantert til å kjøpe denne ekspansjonen selv. Her er en videopresentasjon av nyhetene:

En kommentar om “Fjorårets kuleste 4X-spill har fått en ekspansjon”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.