Et litt forsinket velkommen til Spillhistorie.no

spillhistoriJeg mente å poste dette for noen dager siden, men ting gikk ikke helt etter planen. Uansett, som dere åpenbart har skjønt, er det på tide å si farvel til Joachims spillblogg.

Da jeg startet denne bloggen var det rett og slett fordi jeg ønsket å fortsette å skrive om spill, selv om jeg ikke lenger jobbet som skribent hos Gamer.no. Jeg ønsket også å gjøre det på mine egne premisser, uten «deadlines» og andre krav. Men utover det hadde jeg ingen skikkelige planer. Jeg bare startet, og bloggens navn var det første som falt meg inn da jeg registrerte meg på WordPress.

Nå har jeg holdt på med dette en stund, og jeg har en klarere plan for hva jeg egentlig ønsker å gjøre her på min lille del av nettet. Derfor har jeg nå registrert et skikkelig navn for bloggen: Spillhistorie.no. Woho!

Det jeg har lyst til er å lage et norsk nettsted om dataspillenes historie, fra den spede begynnelsen på sekstitallet til i dag. Hele historien, ikke bare den populære varianten der alt dreier seg om Nintendo og Atari. Tanken er ikke å begynne på begynnelsen og ta det derfra. I stedet vil jeg plukke litt herfra og litt derfra, i halvveis tilfeldig rekkefølge. Men planen at alt havner i en kronologisk sammenheng som gradvis vil vokse til en stadig fyldigere beretning om spillenes historie.

Men dette er det langsiktige (og kanskje litt urealistiske) målet mitt. Hva med denne bloggen?

Kort sagt: Den kommer inntil videre til å fortsette omtrent som før. Men nå som navnet er Spillhistorie.no og ikke Joachims spillblogg, vil ikke dette lenger kun være min personlige blogg. Det vil si at jeg ikke blir den eneste som skriver her. Min første medskribent er Kristian Foshaug, som også har tatt ansvaret for de tekniske løsningene. Kanskje dukker det opp flere navn etter hvert. Forhåpentligvis betyr dette mer interessant lesestoff for dere som velger å besøke bloggen ved jevne mellomrom.

Innholdsmessig kommer det ikke til å være store endringer. Jeg har fortsatt lyst til å skrive om nye spill som interesserer meg, og Kristian og eventuelle andre medskribenter skal få skrive om det de har lyst til. Med andre ord kommer ikke denne bloggen til å plutselig bli en ren retrospillblogg bare fordi navnet nå er Spillhistorie.no.

Nå som vi har fått et eget domene og er på et eget webhotell kan vi skreddersy nettstedet i større grad enn før, noe vi utvilsomt kommer til å gjøre etter hvert. Reklamene på WordPress-siden er også borte. Jeg kan ikke love at Spillhistorie.no alltid vil være fri for reklame, men så lenge bloggen er et rent hobbyprosjekt skal dere slippe unna. :-)

2 kommentarer om “Et litt forsinket velkommen til Spillhistorie.no”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.