GOG har blitt utgiver – og relansert to herlige strategispill

fantasygeneralDa jeg så at strategispillene Pacific General og Fantasy General hadde dukket opp på nettbutikken GOG, tenkte jeg at det måtte jeg forsøke å få tid til å skrive en bloggpost om. Da jeg så at utgiveren er GOG selv, ble jeg nødt til å finne tid umiddelbart. Det er nemlig kjempeinteressant.

Fantasy General.
Fantasy General.

Frem til nå har alle spillene på GOG blitt lansert på oppdrag fra originalutgiveren eller lisensinnehaveren. Med disse to spillene er situasjonen annerledes. GOG har rett og slett kjøpt rettighetene selv.

GOG selv beskriver dette som en stor nyhet, og bare begynnelsen på det de håper vil gjøre det lettere for dem å sikre seg rettighetene til klassikere som har vært vanskelige å få lansert på tjenesten. De understreker at de ikke kan utføre mirakler, men skal jeg være helt ærlig er bare det å få gjort disse to strategispillene tilgjengelige igjen en ganske imponerende affære.

Pacific General.
Pacific General.

Det er Ubisoft som har eid rettighetene til General-serien fra SSI. Selv om Ubisoft har vært en GOG-partner i evigheter har de vært utrolig sløve med å relansere de mer ukjente spillene fra sortimentet sitt, og generelt har de gitt ut veldig lite som ikke hører til en eller annen serie det fortsatt er «liv» i. Jeg aner ikke hvorfor, men det har vært ganske irriterende.

Ubisoft har så vidt meg bekjent også kontroll over resten av spillene SSI ga ut, og med tanke på at dette er en utgiver som ble startet allerede på syttitallet har de mange interessante spill i skattekisten sin. Det hadde vært utrolig gøy om GOG har kjøpt rettighetene til flere av dem.

Pacific General og Fantasy General er uansett to flotte spill. «Problemet» er at vi har fått gode, åndelige oppfølgere av begge. Fantasy General var inspirasjonskilden til det glimrende strategispillet Fantasy Wars, mens nylanserte Order of Battle: Pacific åpenbart er tungt inspirert av Pacific General. Det betyr ikke at originalspillene ikke har noe for seg – selv er jeg veldig fristet til å kjøpe Fantasy General for litt magisk krigføring.

Fantasy General (igjen).
Fantasy General (igjen).

Om du ikke kjenner til noen av spillene, kan jeg fortelle at de begge er basert på konseptene fra Panzer General. Det vil si at de er «middels kompliserte» turbaserte strategispill, hvor fokus som regel er på å oppnå spesifikke mål innen en knapp tidsfrist. Det vil vanligvis si at du må erobre utvalgte steder på kartet, mens motstanderen gjør sitt beste for å forsvare dem.

Handlingen foregår på spillkart oppdelt i heksagonale ruter, og der Fantasy General tar for seg krigføring i en magisk verden full av monstre og alver, finner Pacific General sted i Stillehavsområdet under andre verdenskrig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.