Hva med et nytt romstrategispill?

galcivEller vent, hva med to? Hvis du har interesse av imperiebyggespill har du antakeligvis fått med deg at Galactic Civilizations III ble lansert i går. Men har du hørt om det nesten like ferske Apollo4x?

Galactic Civilizations III.
Galactic Civilizations III.

Vel, vi begynner med det mest kjente av de to. Galactic Civilizations III er Stardocks ferskeste storsatsing, og etter omtrent ett år i «early access» ser det ut til å ha blitt en svært solid affære. Det byr kanskje ikke på noen radikale nyheter, og er nok først og fremst en grundig modernisering av forgjengeren. Men Stardock har virkelig utnyttet seg av kraften til dagens PC-er, og lar deg for eksempel spille på enorme kart der opp til 128 forskjellige imperier kan kjempe om makten samtidig. Ellers loves vi både enspillerkampanje og flerspillermodus.

Jeg testet spillet i fjor, men på det tidspunktet var det fortsatt veldig uferdig. Det virket lovende, men versjonen jeg testet manglet så essensielle funksjoner som diplomati. Så det var litt vanskelig å bedømme kvaliteten. Jeg tenker å teste fullversjonen snart, men enn så lenge ser det i alle fall ut til å ha fått god kritikk. Video + Apollo4X under.

 

Sist gang vi fikk et Galactic Civilizations-spill var markedet omtrent sulteforet på denne typen spill, og det var et av få alternativer til Civilization-serien. I dag er situasjonen en helt annen. Det er nesten litt for mye av det gode, spesielt med tanke på at dette er spill som raskt kan suge opp et hundretalls timer. Når det kommer flere hver måned må man nesten ignorere alt annet av spill om man skal få med seg alle imperiebyggespillene.

Apollo4X.
Apollo4X.

Apollo4X er ikke noen storproduksjon slik som Galactic Civilizations III, men det virker likevel spennende. Dette spillet fokuserer tilsynelatende mer på handel enn vanlige spill i sjangeren, og har et kampsystem inspirert av samlekortspill. Spillet skal være ganske annerledes det meste annet i sjangeren, og virker som det har fått en god mottakelse. Den kritikken det har fått går først og fremst på at det er vanskelig å lære.

Her er en Youtube-anmeldelse/presentasjon. Det ser spennende ut!

Mer imperiebygging i rommet får du i de ganske ferske strategispillene Stardrive 2 og Star Ruler 2.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.