Windward er gøy!

Litt tilfeldig kom jeg over en liten perle på Steam her om dagen. Utviklerne Tasharen Entertainment slapp nylig spillet Windward ut av «early access». Det er i skrivende stund tilgjengelig for 85 kroner, dog er det med en 15% introduksjonsrabatt. Normalpris er 100 kroner, noe som ikke er så verst det heller.

Windward
Her går det hett for seg… Ned til Davy Jones med meg!

Ute på havet finner man ofte diverse vrakgods fra kamper mellom andre skip. Dette kan man plukke med seg, og av og til finner man noe ordentlig verdifullt. Jeg har funnet både nye seil til skipet, bedre ammunisjon, kanoner og så videre. Ja, til og med skipbrudne kapteiner og mannskap fra sunkne skip kan bidra til å gjøre hverdagen enklere, i form av diverse bonuser.

Massivt eller ikke?

Ferdighetstreet
Ferdighetstreet er passe komplekst, og har en greit med valgmuligheter

Det er totalt fire spillbare fraksjoner, pluss piratene. Hver har sine fordeler og ulemper. Den jeg spiller med nå er for eksempel gode handelsmenn, som også får erfaringspoeng ved å gjøre gode handler mellom byene. Det er for øvrig et ganske greit ferdighetstre i spillet, der man kan putte poeng i forskjellige egenskaper etterhvert som man forbedrer nivået sitt.

Det hele minner grafisk sett litt om 2004-utgaven av Sid Meier’s Pirates! – på sjøkartet vel og merke. Du styrer nemlig ingen egen figur i Windward – ei heller noen landkamper. Her er det skipet ditt som teller.

Du kan spille alene, med dine venner, eller med hundrevis av andre samtidig på nettet. Jeg vil ikke akkurat slenge på «MMO»-begrepet her, men hvor går egentlig den grensen? Sist jeg var innom var det cirka 400 spillere som spilte samtidig med meg. Det er kanskje massivt nok? Hvert kart er nemlig inndelt i mange områder, hvert med sitt anbefalte nivå. Dette høynes jo lengre vekk du kommer fra startområdet dit.

Bra alene – best med venner

piratangrep
En enslig pirat slipper ikke unna mitt skip!

Jeg spilte i noen timer sammen med min bror, og jeg anbefaler alle som spiller dette spillet å aktivere funksjonen som lar vennene dine hoppe inn i spillet ditt når de måtte ønske.  Det er ingen ulemper ved dette, med mindre du vil ha en verden uberørt av andre spillere. Eller jo, min bror hadde en tendens til å komme slepende med en hel haug av fiendtlige skip etter seg. Snill som jeg var prøvde jeg alltid å redde ham. Gjett hvem som døde!

Heldigvis hadde det ingen større konsekvenser enn at jeg mistet noen stjerner som var over skipet. Disse ser ut til å akkumuleres opp etterhvert som man gjør oppdrag og ødelegger skumle pirater, antageligvis en form for status. Jeg har ikke oppdaget noe praktisk bruk for dette enda, men så har jeg ikke lett heller.

Slaktet av Gamespot

Spillet ble for øvrig slaktet av nettstedet Gamespot, og fikk kun 30/100. Jeg antar at anmelderen må ha hatt en dårlig dag, eller bare vært feil mann på feil sted til feil tid (i feil spill). På Metacritic har (de få) brukerne som har stemt gitt en snittscore på 8.6 – mens det totalt sett på Steam har «veldig positive» tilbakemeldinger fra brukerne.

Spillet er absolutt ikke perfekt, og for noen kan det helt sikkert virke litt repetitivt. Særlig det første området man starter på kan nok være litt for lite actionpreget. Det fungerer fint som et slags øvelsesområde, og du får god tid til å venne deg til de forskjellige spillmekanikkene.

Windward
Et lite oppdrag… Det viktigste er å få betalt, ikke sant?

Dette er tross alt ikke en stor AAA-utgivelse, det et lite indie-selskap som har laget noe som i mine øyne er en liten perle. Hvis du liker denne typen spill, tror jeg absolutt ikke du blir skuffet. Så langt har jeg – i følge Steam – moret meg i sju timer. «Dessverre» ble The Witcher 3 lansert tidligere i dag, men jeg ser likevel for meg at jeg fortsatt får mange timer ut av Windward – både med og uten venner.

Nedenfor er første del av en lang «Let’s Play»-serie på Youtube, som går an å titte litt nærmere på om man synes det hele virker interessant.

4 kommentarer om “Windward er gøy!”

  1. Gamespot har vel ikke likt spill siden de kåret Grim Fandango til årets spill for 100 år siden, så at dette spillet får 30/100 er fort et kvalitetstegn. Synes spillet ser morsomt ut, og kommer til å plukke det opp etterhvert.

    PS: Om du ikke har gjort det enda, så vil jeg anbefale å spille Invisible Inc.

    Svar
  2. Jeg synes både dette og Invisible Inc. ser gøy ut. Irriterende at man skal ha så begrenset med tid per dag…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.