Lyst på et litt annerledes bilspill?

Den ambisiøse bilsimulatoren BeamNG.drive har blitt lansert på Steams «early access»-tjeneste. Dette er en åpen verden-sandkasse der du får velge mellom en håndfull biler og kjøre rundt i svære, åpne miljøer.

Ut på tur.
Ut på tur.

Jeg kjøpte alfa-versjonen av BeamNG.drive samme dag som jeg ble klar over det, som ifølge dateringen av nyheten jeg samtidig skrev på Gamer.no var 5. august 2013. Nå, nesten to år senere, har spillet blitt lansert på Steams «early access»-plattform. Det ville vært en overdrivelse å si at jeg har fulgt nøye med på utviklingen siden, men jeg har vært innom og testet nye versjoner ved jevne mellomrom. Det har vært artig å se hvordan spillet har blitt bedre og mer omfattende i tiden som har gått.

Det som først appellerte til meg med BeamNG.drive var fysikkmodellen, som blant annet tillot temmelig spektakulær bilvraking. Spillet har i stor grad virket som en teknologidemo bygd opp rundt denne fysikksimuleringen, men nå som det har dukket opp på «early access» har det også fått litt mer håndfast «gameplay», i form av billøp mot klokka på alt fra smale grusveier til absurde berg-og-dalbaner. Det er fortsatt åpenbart at dette er et spill utviklet med teknologien i fokus, men man er ikke lenger nødt til å lage sin egen moro.

Dette gikk egentlig ikke så veldig bra.
Dette gikk egentlig ikke så veldig bra.

Utviklernes planer er ambisiøse. De ønsker å skape en åpen verden-simulator hvor du kan gjøre hva du vil, og blant funksjonene på tegnebrettet finner vi blant annet flerspiller. En artig detalj er at spillet allerede har såpass god aerodynamisk simulering at brukere har moddet inn både fly og helikoptere – uten å jukse. De fungerer rett og slett ved hjelp av spillets simulerte fysikk. Potensialet er med andre ord ganske stort her.

Jeg liker miljøene.
Jeg liker miljøene.

BeamNG.drive føles fortsatt temmelig uferdig, og det er minst ett år til spillet skal inn i beta-fasen. Om du kjøper det må du være klar over at du først og fremst kjøper en sandkasse med visse begrensninger – det er som nevnt ingen flerspiller, og et veldig uferdig system for datastyrte biler (som må aktiveres i debug-modus for å i det hele tatt fungere). Men det er veldig artig å kjøre rundt i spillets miljøer, og noen av scenariene (rally, bakkeklatring og så videre) er også underholdende.

Tett vegetasjon.
Tett vegetasjon.

Jeg er også imponert over grafikken, og da spesielt hvor tett vegetasjonen er. De tette skogene gir miljøene og opplevelsen et veldig autentisk preg som vi ikke finner i alt for mange bilspill (et hederlig unntak er Dirt Rally, som også har noen veldig flotte skoger).

Spillet koster 170 kroner på Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.