Den internasjonale Amiga-dagen 2015

I år er det 30 år siden den revolusjonerende Amiga-plattformen ble introdusert på markedet. Om du har lyst til å markere det, passer det fint å gjøre det i dag. Dette er nemlig den internasjonale Amiga-dagen. Jeg er ikke helt sikker på hvordan denne tradisjonen oppsto, men datoen er valgt fordi dette er fødselsdagen til mannen som regnes som Amiga-plattformens far, Jay Miner.

JimSachs_AmigaLagoonHvordan feirer man så den internasjonale Amiga-dagen? Vel, det er mange forskjellige måter å gjøre det på, og du finner dem under. Men de enkleste måtene å gjøre det på er enten å skru på og bruke en ekte Amiga, eller spille et Amiga-spill på emulator. Kanskje en runde med Sensible World of Soccer hadde vært noe? Eller kanskje man kan bruke anledningen til å prøve noe helt nytt?

Et par ord om bildet jeg har brukt i saken: Det heter Amiga Lagoon, og ble laget av Jim Sachs for å promotere tegneprogrammet Brilliance. Jim Sachs er nok mer kjent som mannen bak grafikken i en av Amiga-plattformens største klassikere, Defender of the Crown. Han skapte faktisk også brukergrensesnittet til Amiga CDTV, et multimedia-system som var forut for sin tid og ikke ble noen suksess.

Okay, her er Amiga Day-reglene (kopiert fra Facebook-siden til arrangementet):

  • Switch on at least 1 Amiga computer.
  • Run at least 1 Amiga game (emulator is accepted).
  • Pamper your Amiga: Repair your Amiga; “Whiten” a yellowed Amiga; Change the condensers … do the job you need to do to make your Amiga function better!
  • Make a working Amiga from all your spare parts!
  • Wear your Amiga T-shirt.
  • Use your Amiga to make a demo, a graphic or music …
  • Take a photo of your Amiga collection.

For noen år siden laget jeg forresten en artikkelserie om Amiga-plattformens historie for Gamer.no: Del 1, del 2 og del 3.

En kommentar om “Den internasjonale Amiga-dagen 2015”

  1. Vi diskuterte faktisk Amiga en del i går, men tror ingen av oss tenkte over hvilken dag det var.. this had to be an act from the Amiga Gods ^^

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.