Kirill Pokrovsky er død

I dag har vi fått den triste nyheten at Kirill Pokrovsky er død. Han var mannen bak musikken i så godt som alle spillene fra den belgiske utvikleren Larian, og musikken hans var alltid et høydepunkt. Moderne spillmusikk er generelt en ganske kjedelig affære, men det var alltid verdt å skru opp volumet for å få med seg Pokrovskys geniale toner.

ss_15c14380353e95621448a89a66dc919136afc17f.1920x1080
Divine Divinity.

Larian har postet en liten tributt til Pokrovsky på Facebook.

Kirill Pokrovsky ble født i Moskva i 1962, og for de som ikke kjenner til hans bidrag i spillindustrien er han kanskje mest kjent for sin tid i det russiske metall-bandet Aria (og senere Master), på åttitallet. Etter at han flyttet til Belgia har han deltatt i mange andre prosjekter, og også gitt ut noen soloplater. Men for oss er det altså spesielt musikken til Divinity-spillene han er kjent for, og under finner du noen av låtene hans fra disse spillene.

Tittelmelodien fra Divinity: Original Sin:

Nok en herlig låt fra samme spill:

En av mine absolutte favoritter fra Divine Divinity:

Tittelmelodien:

Jeg har faktisk en signert CD med musikk fra Divinity-universet. Det er den eneste gangen jeg har brydd meg om å skaffe meg noe slikt.

:(

For å avslutte på en litt lystigere måte, her er en slags «live-konsert» som ble holdt i forbindelse med Larians Original Sin-Kickstarter. Veldig imponerende saker:

Du finner mer på Larians forum.

Relaterte innlegg

En kommentar om “Kirill Pokrovsky er død

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.