Kirill Pokrovsky er død

I dag har vi fått den triste nyheten at Kirill Pokrovsky er død. Han var mannen bak musikken i så godt som alle spillene fra den belgiske utvikleren Larian, og musikken hans var alltid et høydepunkt. Moderne spillmusikk er generelt en ganske kjedelig affære, men det var alltid verdt å skru opp volumet for å få med seg Pokrovskys geniale toner.

ss_15c14380353e95621448a89a66dc919136afc17f.1920x1080
Divine Divinity.

Larian har postet en liten tributt til Pokrovsky på Facebook.

Kirill Pokrovsky ble født i Moskva i 1962, og for de som ikke kjenner til hans bidrag i spillindustrien er han kanskje mest kjent for sin tid i det russiske metall-bandet Aria (og senere Master), på åttitallet. Etter at han flyttet til Belgia har han deltatt i mange andre prosjekter, og også gitt ut noen soloplater. Men for oss er det altså spesielt musikken til Divinity-spillene han er kjent for, og under finner du noen av låtene hans fra disse spillene.

Tittelmelodien fra Divinity: Original Sin:

Nok en herlig låt fra samme spill:

En av mine absolutte favoritter fra Divine Divinity:

Tittelmelodien:

Jeg har faktisk en signert CD med musikk fra Divinity-universet. Det er den eneste gangen jeg har brydd meg om å skaffe meg noe slikt.

:(

For å avslutte på en litt lystigere måte, her er en slags «live-konsert» som ble holdt i forbindelse med Larians Original Sin-Kickstarter. Veldig imponerende saker:

Du finner mer på Larians forum.

En kommentar om “Kirill Pokrovsky er død”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.