LEGO-«Minecraft» i Early Access

En av tidenes største spillsuksesser må sies å være det lille sandkassespillet Minecraft. Bare fantasien setter grenser for hva man kan lage, kun ved hjelp av blokker. Det har i de senere årene blitt lansert mange kloner, både på mobile og stasjonære plattformer, uten at disse har tatt av i særlig grad.

Gravemaskin
Man kan lage fete kjøretøy… (bilde: TT Games)

Nå ser det imidlertid ut til at det kan være duket for en potensiell storselger. Warner Bros har nemlig nå lansert LEGO Worlds i såkalt «early access»-versjon på Steam. Det loves at prisen på 100 kroner er en redusert pris for de som støtter spillet under utviklingsperioden. I tillegg har jo de tidligere LEGO-spillene vært synonymt med kvalitet, så det er kanskje ikke noen grunn til å vente med et kjøp dersom du liker denslags?

Per i dag mangler det en god del funksjonalitet. Flerspiller er for eksempel ikke med, men utviklerne lover at dette kommer i en senere oppdatering. Andre ting som som loves er blant annet tilfeldig genererte hulenettverk, forhåndsgenererte byer, bedre verktøy for redigering av verdenen, flere kjøretøy og våpen, samt bedre kunstig intelligens. For å nevne noe.

Utgivelse i 2016 – sannsynligvis

Flytur
Hva med en liten flytur? (bilde: TT Games)

Utviklerne hevder også at listen over planlagte funksjoner i spillet vil bli oppdatert fortløpende i løpet av «early access»-perioden, som er ment å vare ut året. Den første lanseringskandidaten er planlagt tidlig i 2016, men kan også bli forsinket dersom de føler at spillet ikke er godt nok.

«The current plan for LEGO Worlds is to be in Early Access through 2015 at which point we hope to have our full list of features in place. We’ll evaluate a release candidate in early 2016, but we won’t consider the game complete and ready for release until we believe our community feels we have delivered a great game.»

-TT Games

Det blir spennende å følge utviklingen videre. Jeg kommer nok personlig til å plukke dette spillet opp i nærmeste fremtid – og jeg regner vel med at Joachim gjør det samme. Dere skal derfor ikke se bort i fra at det kommer noen sniktitter på LEGO Worlds fra oss etterhvert.

Under finner du den offisielle lanseringstraileren til spillet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.