Dette bør de virkelig ikke klusse til!

Wargaming.net har annonsert et nytt Master of Orion-spill. Ja, folkene bak World of Tanks – de kjøpte lisensen for noen år siden, under en av Ataris mange krisesituasjoner. Jeg skal ærlig talt innrømme at jeg har vært veldig skeptisk, ettersom det er en god stund siden Wargaming.net laget noe annet enn «free to play»-spill. Og i mine øyne ville det å lage en «free to play»-oppfølger til Master of Orion-spillene vært tilnærmet helligbrøde.

Tid for å kjempe om gudenes klinkekuler igjen.
Tid for å kjempe om gudenes klinkekuler igjen.

Annonseringen gjør meg imidlertid til en forsiktig optimist. «Free to play» nevnes ikke, og det er faktisk ingenting i ordlyden av annonseringen som tyder på at det er snakk om noe annet enn en ekte oppfølger. Wargaming.net skriver at spillets røtter er de samme som før, men at det nye spillet har blitt bygd opp fra grunnen av med forbedret grafikk og nye mekanismer. Vi loves et stort og farlig univers bebodd av ulike raser, som alle har unike egenskaper og ambisjoner.

I tillegg skriver de at spillets «ikoniske 4X-gameplay» vil utfordre både nye og gamle spillere, og la oss balansere rå makt med diplomati, ressursjakt og mye mer. Flerspiller nevnes faktisk ikke engang, noe som både er litt skuffende (fordi Master of Orion 2 var et glimrende flerspillerspill) og lovende (ettersom det betyr at det nye spillet neppe blir noe MMO). Trailer og tanker under.

Utvikleren er forøvrig ikke Wargaming.net selv, men et argentinsk studio som heter NGD Studios. Visstnok skal «nøkkelmedlemmer» av teamet bak orginalspillene være med på laget, og mannen bak originalmusikken skal ha komponert et orkesterbasert lydspor.

Flere stjerner. Dette er tross alt et romstrategispill.
Flere stjerner. Dette er tross alt et romstrategispill.

Nøkkeltall inkluderer 13 spillbare raser, omtrent 100 unike teknologier og spilluniverser som kan ha fra 20 til 100 solsystemer. Wargaming.net bekrefter også at spillet er turbasert.

Jeg skrev i sted at jeg er en forsiktig optimist. Men trykket må være på «forsiktig». Gudene vet hvor mange som har forsøkt å gjenskape Master of Orion-magien i årenes løp, og hvor få av dem som faktisk har lykkes. NGD Studios har ikke laget noe som ser interessant ut tidligere, og traileren er … vel, ikke så fryktelig imponerende.

Samtidig er Wargaming.net faktisk en av de absolutt største aktørene i spillindustrien. De har antakeligvis en hel pengebinge å bruke på spillet, om de faktisk ønsker det. Og det virker som de er genuine tilhengere av originalene. Så: Forsiktig optimist.

Og uansett hva som skjer – originalspillene finnes heldigvis fortsatt. Hvis du bare skal kjøpe ett spill fra GOG i år, vil jeg anbefale at det blir Master of Orion II. Det er helt fantastisk. Og du får originalen med på kjøpet, så strengt tatt blir det to spill og ikke ett, men hysj. Les tilbakeblikket mitt på Gamer.no for å finne ut hva som er så bra med det.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.