Nå kan du kjøpe P0 Snake for Commodore 64

P0 Snake – navnet uttales som «pezero snake» såvidt jeg har forstått – er et nytt, kommersielt Commodore 64-spill. Det er, som navnet og skjermbildene gir hinter om, en variant av Snake. Men det fungerer ikke helt som originalen.

Uh-oh! Vent til Square Enix-advokatene ser dette!
Uh-oh! Vent til Square Enix-advokatene ser dette!

For det første styrer du spillet ved hjelp av én knapp. Slangen din beveger seg konstant fremover samtidig som han svinger mot høyre – ved å holde inne skyteknappen på joysticken vil du få ham til å svinge mot venstre i stedet. Ganske enkelt, og det fungerer faktisk godt.

Spillet har 30 nivåer, og alle skal by på unike utfordringer. Ellers er konseptet som forventet: Spis maten din, voks deg stor og lang, og ikke krasj i noe. Originalt kom det ut i forbindelse med en spillutviklingskonkurranse i fjor, men nå har altså retroutgiveren RGCD altså lansert det i en skikkelig utgave. Den kan du snart kjøpe på elektronisk kassett om du vil spille det på en ekte Commodore 64. Du kan imidlertid også laste ned en utgave som du kan spille på emulator. Den kan du betale hva du vil for, og om du ikke vil betale er det greit, det også.

Eller Namco-advokatene!
Eller Namco-advokatene!

Jeg testet gratisversjonen i desember, og likte den egentlig ganske godt. Konseptet var artig, brettene var varierte og spillet var akkurat passe vanskelig. I tillegg er det alltid litt imponerende med digitalisert tale på Commodore 64 – og her er det tydelig at ting har skjedd siden Impossible Mission imponerte sokkene av oss på åttitallet.

Det er litt fristende å kjøpe den nye versjonen for noen kroner. Tidligere Commodore 64-spill fra RGCD har også fått lansering på diskett og kassett via kompanjongen/konkurrenten Psytronik, til betydelig redusert pris, og dette kommer sikkert også til å skje med P0 Snake.

Her er en trailer:

Og her er bilder av innpakningen. Spillet kommer i både standard og deluxe-utgave.

standard_pack01

delux_pack02

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.