Terra Nova er ute på GOG

Nei, jeg snakker ikke om den forskrekkelige dinosaurserien fra Fox, men en glemt perle fra Thief/Ultima Underworld-utvikleren Looking Glass Technologies. Terra Nova er et taktisk førstepersons skytespill satt til en planet som går i bane rundt vår nærmeste nabostjerne, Alpha Centauri. Her har vi funnet en «ny jord», og selvsagt tatt de krigerske uvanene fra den gamle med oss.

Dette var «state of the art» i 1996, da Terra Nova kom ut.
Dette var «state of the art» i 1996, da Terra Nova kom ut.

Spillet var banebrytende da det kom ut. Det foregikk i store, åpne utendørsområder og hadde intelligente datamedspillere som du kunne gi ordre til. Dessuten hadde det fysikkbaserte animasjoner og lekre landskaper bygd ved hjelp av voxelgrafikk. Ah, og FMV-video. I dag ser det ikke like imponerende ut, men forhåpentligvis er selve spillet fortsatt mulig å nyte.

Spillet har nå blitt relansert på GOG, og det er Night Dive Studios som står som utgiver. De er nok fortsatt mest kjent for å ha reddet grøsserklassikeren System Shock 2 fra lisenshelvetet, men har mange andre retrolanseringer på rullebladet. Høydepunkter inkluderer Wizardry 6, 7 og 8, Strife og en rekke Microprose-spill. Siden de vanligvis også lanserer for Steam, tipper jeg Terra Nova dukker opp der etter en stund. Traileren finner du under.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.