Vertikalt skrollende moro fra Japan

Vi skal ikke ha det på oss at vi ikke dekker obskure spill her på Spillhistorie.no. De gøyeste spillene å skrive om er tross alt de man ikke visste eksisterte på forhånd. Et slikt spill er XIIZEAL, et vertikalt skrollende romskytespill fra Japan.

En kul funksjon er at spillet har støtte for vertikale skjermer. Du kan også, eh, snu skjermen.
En kul greie er at spillet har støtte for vertikale skjermer. Du kan også, eh, snu skjermen.

Dette er ikke et «bullet hell»-spill hvor du må være mer robot enn menneske for å lykkes, men har mer til felles med de gode, gamle skrollende skytespillene vi koste oss med på åttitallet. Opprinnelig kom spillet ut i arkadehallene, men det har også havnet på andre plattformer i årenes løp. Det fikk ikke kjempebred distribusjon i vesten, men nå som det er ute på Steam bør det nå et langt bredere publikum enn tidligere.

Jeg vet ærlig talt ikke så mye om XIIZEAL, men jeg elsker de store pikslene, og synes det generelt ser ganske moro ut. De få Steam-anmeldelsene det har fått er også bare positive. Jeg legger også merke til at spillet har samarbeidsflerspiller, og det er jo alltid positivt. Du finner en video fra spillet under.

Teksten her er på japansk, men spillet er også på engelsk hos Steam.

Kul musikk, i de sekundene der det er mulig å høre noe over skytingen…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.