Battle Squadron på Steam

Mandag skrev jeg om det vertikalt skrollende romskytespillet XIIZEAL som nylig har blitt lansert på Steam, og nå har det jommen dukket opp enda en klassiker i samme sjanger. Den burde imidlertid være litt mer kjent for norske spillere – det er det danskutviklede Battle Squadron, som regnes som et av de beste spillene i sitt slag på Amiga.

I gamle dager var dette en av de mest populære sjangerne på markedet.
I gamle dager var dette en av de mest populære sjangerne på markedet.

Steam-versjonen ser ut til å være så godt som identisk med Amiga-originalen fra 1989. Spillet har også kommet ut til mobile plattformer, samt AmigaOS 4 og MorphOS. Det ser ut som det er teamet bak AmigaOS-versjonen som har utviklet Steam-utgaven, som kan spilles på Windows og MacOS.

Å forklare hvordan spillet fungerer er vel rimelig unødvendig, men det skilter i alle fall med mye klassisk skytemoro, ganske lekker piksel-grafikk og heftig musikk. Det er generelt et godt, gammeldags vertikalt skrollende romskytespill, og lider ikke av «bullet hell»-syndromet som mange nyere spill i sjangeren gjør. Video under.

Jeg finner ikke en offisiell utgave av Steam-traileren på Youtube, men her er en video som noen har tatt opp av demoversjonen (det virker som PC-utgaven av Battle Squadron har vært ute en stund, direkte fra utgiveren):

Jeg legger forresten merke til at utgiveren av Steam-versjonen er Alternative Software, et annet navn som burde være kjent for mange tidligere Amiga-eiere. Det var ikke den mest kvalitetsbevisste utgiveren på Amiga-markedet, men det er jo gøy å se at de fortsatt holder koken.

3 kommentarer om “Battle Squadron på Steam”

 1. Det var jo ikke så kult. Jeg skulle likt å vite hva Alternatives versjon av saken er.

  Jeg håper i alle fall virkelig at spillet kommer tilbake til Steam. Var veldig moro å se det der.

  Edit: Dette er Alternatives versjon:
  Sorry but we felt we needed to take the game down, until the game’s licensing issue was resolved.
  The company that developed the game, were saying that the company that licensed us the game didn’t have the right to do so. Whilst the company that licensed that game said they did.
  We found ourselves in the middle, of an argument, so sadly we thought it best to take the game down.
  We had hoped that the 2 companies involved would come to an agreement, so the game could be continued to be sold to fans via Steam, but this has not happened yet.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.