PlayStation-klassikere til PC

Her er noe jeg ikke hadde forventet: PlayStation-spillet N20: Nitrous Oxide dukket plutselig opp på Steam. Det er ikke snakk om en nyutgave, men en emulert versjon av spillet. Den skilter med ting som «achievements» og støtte for moderne oppløsninger, men utover det er den helt identisk med originalutgaven.

Det første emulerte PlayStation 1-spillet på Steam.
Det første emulerte PlayStation 1-spillet på Steam.

Jeg skal ærlig talt innrømme at jeg ikke har kjennskap til dette spillet fra før. Det er et tredimensjonalt romskytespill hvor du flyr innover en tunnel, og må ta knekken på fiendene foran deg. Arkadeklassikeren Tempest nevnes som en inspirasjonskilde. Videoene, skjermbildene og til og med logoen levner ingen tvil om plattformopphavet til spillet – dette er et erketypisk PlayStation 1-spill.

Det er et selskap som heter Console Classics som står for lanseringen, og de bruker så vidt jeg kan se en gratis emulator for å få det til å fungere på PC. De skriver at dette bare er det første av flere «obskure konsollklassikere» som de vil bringe til datamaskinen, og at de vil lansere spillene sine på flere forskjellige portaler.

Nettstedet deres lister faktisk opp hele 33 spill, og det er en virkelig merkelig blanding av mer eller mindre kjente spill (som Actua Sports-serien til Gremlin og Digital Illusions-racingspillet Motorhead) og helt ukjente utgivelser. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg. Jeg må nesten anta at de har lov til å gjøre det de gjør, og så lenge det er tilfelle så vil jo en hel haug konsollklassikere plutselig kunne få nytt liv på PC.

Her er uansett en video fra N20: Nitrous Oxide:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.