GOG er klare for Windows 10

Man kommer ikke unna å oppgradere operativsystemet sitt ved jevne mellomrom (selv om gudene skal vite at jeg har prøvd), og selv om det nye operativsystemet fungerer fint og man egentlig er veldig fornøyd, er det alltid én ting som ødelegger gleden: Å oppdage at enkelte eldre spill ikke lenger fungerer.

Jeg er en av dem som har klikket på det nye «skaff deg Windows 10»-ikonet på oppgavelinjen, men i den senere tiden har jeg angret meg litt, nettopp på grunn av frykten for kompatibilitetsproblemer. Jeg liker det jeg har hørt og sett om Windows 10, men jeg vil helst ikke miste tilgangen på gamle spill. Mange av spillene i de digitale bibliotekene mine har jeg ikke fått spilt enda – da er det litt kjipt om systemet mitt har blitt inkompatibelt med dem den dagen jeg endelig bestemmer meg for å starte dem.

Men nå har GOG i alle fall gjort sitt for å berolige meg.

I en oppdatering på nettstedet sitt skriver de at de er «så klare som de kan få blitt» for Windows 10-lanseringen, og at de tror vi vil oppleve en nær sømløs overgang til det nye operativsystemet. De har opplevd svært få problemer, sier de, og de problemene de har opplevd skal enten være fiksbare fra deres side eller ting de antar Microsoft selv fikser ettersom lanseringen nærmer seg.

Faktisk sier de at mange spill som har hatt problemer på operativsystemer nyere enn XP nå fungerer godt igjen, noe som definitivt er godt nytt. Et operativsystem som er mer bakoverkompatibelt enn forgjengerne høres svært forfriskende ut, om det faktisk er tilfelle.

De påpeker imidlertid at det fortsatt er under utvikling, så teoretisk sett kan det jo tenkes Microsoft gjør noe som forverrer situasjonen før lansering. Men dette skal være den glatteste overgangen til et nytt operativsystem de noen gang har opplevd.

Enkelte spill må likevel oppdateres, men det vil GOG Galaxy gjøre automatisk. Jeg antar det blir like lett som før å oppdatere dem manuelt om man ikke bruker Galaxy.

Windows 10 sniklanseres 29. juli.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.