Nintendo-sjef Satoru Iwata er død

Nintendo-president Satoru Iwata døde lørdag 11. juli, etter lengre tids sykdom. Dette skriver Nintendo i en pressemelding. Iwata tok over lederstillingen etter den forrige Nintendo-presidenten, Hiroshi Yamauchi, i 2002. Han ble selskapets fjerde toppsjef siden 1889(!), og den første som ikke kom fra Yamauchi-familien.

I motsetning til mange andre ledere i industrien, startet Iwata sin karriere som spillutvikler. Han var programmerer hos HAL Laboratory, et studio som har svært tette bånd til Nintendo. Der arbeidet han blant annet med spill som Balloon Fight, EarthBound og Kirby-spillene. I 1993 ble han sjef for studioet, men han fortsatte å ha en aktiv rolle som utvikler, og var blant annet involvert i flere Pokémon-spill. I 2000 gikk han over i en toppstilling hos Nintendo, der han altså ble president to år senere.

Som Nintendo-sjef hadde Iwata både gode og dårlige tider. Han ledet satsningene på DS og Wii, to nytenkende produkter som begge ble svært store suksesser, men selskapet har i senere tid slitt med å følge disse suksessene opp. Iwata ble godt likt av spillere, takket være sin sympatiske og ydmyke væremåte. Han ble bare 55 år gammel.

Ansvaret for topplederrollen i Nintendo vil foreløpig være delt mellom Genyo Takeda og Shigeru Miyamoto.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.