Flere PS1-spill lansert på Steam

For en liten stund siden fortalte vi om Steam-lanseringen av N20: Nitrous Oxide. I seg selv var ikke relanseringen av dette futuristiske racingspillet en kjempestor nyhet, selv om det har sine tilhengere. Det virkelig interessante var at spillet kun kom til PlayStation, og at det var en emulert versjon av PlayStation-originalen som ble lansert på Steam. Det er første gangen et emulert PS1-spill har blitt lansert kommersielt på PC.

Sol Divide.
Sol Divide.

Utgiveren bak relanseringen har en hel bråte PS1-spill på lager, og lanserte nylig to stykker. Begge er skrollende, japanske 2D-actionspill, som fikk positiv oppmerksomhet da de først kom ut. Uheldigvis er det snakk om de amerikanske versjonene, og de gjennomgikk visstnok betydelige endringer for å «tilpasses» det amerikanske markedet.

Spillene det er snakk om er det vertikalt skrollende skytespillet Mobile Light Force (som het Gunbird i den japanske utgaven) og det horistontalt skrollende actionspillet Sol Divide. Brukerne ser ut til å være delt i synet på relanseringene – de japanske versjonene hadde vært å foretrekke av ulike grunner, men konsensus ser ut til å være at spillene fortsatt er gode.

Mobile Light Force.
Mobile Light Force.

Ett problem enkelte trekker frem er at samarbeidsflerspiller på samme maskin ikke ser ut til å fungere. Dette er forhåpentligvis bare en midlertidig greie. Det er kanskje ikke særlig stor tradisjon for å spille slike spill i samarbeidsmodus lenger, men når det var en del av originalproduktet bør det jo implementeres i relanseringen også.

Spesielt når det faktisk fortsatt står «press start button to join» på skjermen.

Nettstedet til Console Classics lister opp hele 33 spill som er planlagt for Steam-lansering, og det er en virkelig merkelig blanding av mer eller mindre kjente spill (som Actua Sports-serien til Gremlin og Digital Illusions-racingspillet Motorhead) og helt ukjente utgivelser.

I tillegg til de to ferskeste utgivelsene og N20: Nitrous Oxide, har Console Classics lansert racingspillet Buggy på Steam. Det ser ærlig talt ikke ut som noe jeg ville spilt i 2015, men for all del. Det er alltid en god ting at gamle spill blir tilgjengelige på nytt, uansett hvor kjente de er eller hvor godt de har tålt tidens tann.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.