Se Amiga-plattformens verdenspremiere fra 1985

I dag er det 30 år siden Amiga ble introdusert for verden, i et påkostet pressearrangement som ikke var helt ulikt dagens enorme E3-konferanser – bare litt mer effektivt på tidsbruken og mer fokusert på tekniske aspekter. Det er temmelig fascinerende, og jeg har lagt inn video fra arrangementet under «les mer»-lenken.

Den første Amiga-modellen, sammen med noen tidlige programmer og spill.
Den første Amiga-modellen, sammen med noen tidlige programmer og spill.

Når du ser på dette bør du huske at datidens PC-er og mikrodatamaskiner ble kontrollert via tekstgrensesnitt, og Apples ferske Macintosh kun hadde sort/hvitt-grafikk og betydelig svakere lyd- og grafikk-egenskaper. Amiga var minst én generasjon foran alt annet på forbrukermarkedet.

Underveis i presentasjonen dukker kunstneren Andy Warhol og sangerinnen/skuespillerinnen Debbie Harry opp, og Andy Warhol bruker tegneprogram for å lage et bilde av henne på Amiga-datamaskinen. Et ganske forferdelig bilde, når sant skal sies, men Warhol røper at han aldri har brukt en datamaskin før.

Du kan forøvrig lese mer om Andy Warhol og Amiga på Computer History Museum.

Her er presentasjonen, hentet fra Internet Archive:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.