King of Dragon Pass kommer til Steam

King of Dragon Pass er et spill svært få spilte eller la merke til da det først kom ut, men som i årenes løp har fått mer og mer positiv oppmerksomhet. Spillet er en unik blanding av strategispill og rollespill, der du spiller lederen for en landsby i en bronsealder-inspirert fantasiverden ved navn Gloriantha.

Selv har jeg nulltoleranse for kaos-vesener på eiendommen min.
Selv har jeg nulltoleranse for kaos-vesener på eiendommen min.

Underveis får du mengder av utfordringer og dilemmaer, og må ofte velge mellom ulike løsninger som i et «velg ditt eget eventyr»-spill. På bildet til høyre kan du se hvordan det hele fungerte – spillet har over 600 slike småscenarier, som sikrer at hver gjennomspilling blir unik.

Lenge var det vrient å få tak i en original kopi, ettersom det kun ble solgt direkte fra utviklerstudioet A Sharp. De visste ikke hva digital distribusjon var, og solgte spillet på hjemmebrente CD-plater. I de siste årene har det heldigvis blitt betydelig lettere, med både relansering på GOG og en forbedret iOS-versjon. Nå får spillet enda bredre distribusjon, ettersom iOS-versjonen har blitt overført til PC og Mac, og lanseres på Steam.

Steam-lanseringen finner sted 28. juli, altså på tirsdag. Her er en trailer:

Jeg er litt usikker på hvilke forbedringer mobilversjonen har over den eksisterende PC/Mac-versjonen, men er klar over at det er noen – og at mange har vært skuffet over at disse har vært eksklusive for mobilplattformene og ikke funnet veien til plattformene spillet faktisk stammer fra. Det endrer seg jo heldigvis nå.

Forhåpentligvis er mobil-til-PC-overføringen solid, slik at alle blir fornøyde nå som spillet kommer til Steam (alle unntatt de som har kjøpt den gamle versjonen på GOG, i alle fall – mon tro om det er noen planer for dem også).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.