Nye King’s Quest er lansert

Jeg har litt blandede følelser for det nye King’s Quest-prosjektet. Ikke bare er King’s Quest-serien generelt betydelig dårligere enn sitt rykte (spill King’s Quest VI, og prøv eneren fordi den er historisk viktig – resten kan du fint overse), men jeg synes heller ikke det nye spillet virker så veldig spennende. Samtidig er det noe koselig over hele konseptet, og for de av oss som har vært med en stund, er en spillverden uten nye utgivelser i King’s Quest-serien litt … ukomplett?

Nye King's Quest har actionsekvenser, men det er ikke første gang vi finner slikt i denne serien.
Nye King’s Quest har actionsekvenser, men det er ikke første gang vi finner slikt i denne serien.

Nå er i alle fall første episode ute, og den ser generelt ut til å ha fått en positiv mottakelse. Det virker som et eventyr i stil med Telltales nyere spill – ikke noe pek-og-klikk-grensesnitt, og ispedd actionsekvenser – men det virker heller ikke helt hjerneløst, og vi loves blant annet at gåtene kan løses på flere måter.

Hele serien, som totalt består av fem episoder pluss en spillbar epilog, koster deg 339 kroner på Steam. Vil du bare ha den første episoden, kan du kjøpe den for 91 kroner – med mulighet for å oppgradere til hele pakken for 249 kroner. Det er jo en helt grei deal, synes jeg. Spillet er også ute på nettbutikkene til PS4 og Xbox One. Jeg har lagt inn en trailer under.

At Christopher Lloyd medvirker er jo alltid en bonus.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.