Snart kan vi lande på planeter i Elite: Dangerous

Wohoo! Eh, jeg mener: Romskipspillet Elite: Dangerous blir snart utvidet, med den etterlengtede muligheten til å lande på planetene i spillet. Heftig video og saftige detaljer under.

Den nye funksjonaliteten vil slippes i en ekspansjon som har fått navnet Horizons. Den vil debutere senere i år, og gir oss mulighet til å lande på steinplaneter og måner uten atmosfære. Disse planetene huser kanskje ikke naturlig liv, men de kan ha baser, krasjede skip, mineraler, romhavner og så videre.

Dette blir gøy. Håper jeg.
Dette blir gøy. Håper jeg.

Planetene er selvsagt gigantiske (like store som de ville vært i virkeligheten), og du kan reise hvor du vil på dem. Blant annet kan du benytte deg av en tilsynelatende ganske heftig rover, og sladde rundt som en galning. Vi loves også rikelig med muligheter for kamp, og du kan når som helst bli overrumplet av spillere som kommer inn fra rommet for å se hva som skjer.

Som vanlig loves vi massevis av realisme, slik som at tyngdekraften påvirker romskipene på en troverdig måte.

Tidlig neste år får Horizons en stor oppdatering, som Frontier ikke sier så veldig mye om. Om vi også får mulighet til å lande på flere typer planeter vet jeg ikke, men Frontier forteller at de vil implementere andre spennende nyheter i forbindelse med ekspansjonen.

Her er den heftige traileren (dessverre ikke gameplay-video):

Prisen er som vanlig rimelig stiv, men det er noen avslag for eksisterende kunder. Jeg hadde foretrukket at planetlandingene ble en del av hovedspillet og ikke kun tilgjengelig for dem som kjøper den nye ekspansjonen – de to forrige spillene hadde dette som standard helt fra starten av, og Frontier sa aldri noe om at man måtte betale ekstra da de under folkefinansieringskampanjen fortalte at planetlandinger skulle komme på et senere tidspunkt. Men sånn er det, og jeg gleder meg i alle fall til lanseringen.

En kommentar om “Snart kan vi lande på planeter i Elite: Dangerous”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.