Nå er det snart bare to uker til årets Retrospillmesse

Den 29. og 30. august går Retrospillmessen 2015 av stabelen i Jotunhallen i Sandefjord. Dette er andre året messen arrangeres, og den blir ifølge initiativtaker Jan Olav Hegvik en feiring av spillmediets utvikling fra sent på syttitallet til i dag. Vi har snakket med ham om hva du kan forvente hvis du tar turen til hvalfangerbyen.

– Den største grunnen til å ta turen er at man vil få anledning til å kose seg med ekstremt mye av det spillmediet har å by på, fra originale Donkey Kong arkadespill til PlayStation 4-spill som ennå ikke er sluppet. I tillegg vil man ha anledning til å kjøpe både spill og maskiner for å ta med hjem, i tillegg til de andre tingene flere av innholdsleverandørene kommer til å selge på messen, forklarer Hegvik.

Initiativtakerne bak messen.
Initiativtakerne bak messa.

Blant annet vil man få spille på 10-15 klassiske arkademaskiner, prøve gamle konsollspill (som E.T. på Atari 2600) og teste spill som Lotus på Amiga 500 og The Last Ninja på Commodore 64. Hegvik lover dessuten en rekke konkurranser. Premiene inkluderer retrokonsoller og -spill, men også helt nye konsoller slik som jubileumsutgaven av PlayStation 4.

Vi kan også se frem til andre høydepunkter:

– Et av de store trekkplasterne er Youtuberen Brentalfloss, som skal holde konsert. Han lager humoristiske tekster til kjente spillmelodier fra oppveksten vår. Et lokalt band skal varme opp med sine tolkninger av kjent spillmusikk, og dette blir knallbra. Det kommer også indieutviklere som viser fram spill de har under utvikling, og så videre.

Husker du disse?
Husker du disse?
Man kan prøve mange av spillene selv.
Du kan prøve mange av spillene selv.

Naturligvis blir det også rikelig med muligheter til å utvide retrospillbiblioteket, ettersom det vil være en rekke selgere av retrospill til stede. Disse kommer fra både Norge og Sverige. I tillegg kommer en bråte selgere av ulike ting som har en tilknytning til spill. Hegvik nevner Pappas Parlor, som lager kunst av pikselmotiver, en gullsmed som lager spillrelaterte smykker, en tegneserieforfatter og spesialist på actionfigurer.

– Det vil også bli stilt ut ting som absolutt ikke er hverdagskost, som for eksempel en 100% ekte Nintendo World Championship gold cart (det finnes antakeligvis bare 26 stykker av disse), en komplett og imponerende Zelda-samling, og en mengde andre perler som de fleste kun har sett i forskjellige Youtube-videoer men for første gang vil kunne oppleve live.

Man venter besøkende fra både fjern og nær.
Man venter besøkende fra både fjern og nær.

Ellers loves vi massevis av aktiviteter både for barn og voksne, og Hegvik understreker at barn til og med 12 år kommer inn gratis, i følge med foresatte. Dermed kan foreldrene vise barna hva de vokste opp med, noe arrangørene har svært positive erfaringer med fra i fjor.

– Det beste er at man vil få anledning til å tilbringe dagen sammen med mange likesinnede og snakke om sine egne personlige opplevelser rundt spill og hvorfor det betyr så mye for oss, avslutter Hegvik.

Hvis du kunne tenke deg å ta turen, kan du kjøpe billetter på nettet. Det vil selges billetter ved inngangen også, men har du kjøpt på nettet slipper du inn raskere. Du kan lese programmet og annet på messens offisielle nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.