Mutant League Hockey er lansert for Amiga

Noen ganger kanselleres spill svært sent i utviklingen. Faktisk er det mange eksempler på ferdigutviklede spill som aldri har nådd markedet – et av de mest kjente er Putty Squad for Amiga, som først dukket opp i desember 2014. Nå har nok et Amiga-spill fra nittitallet blitt funnet og lansert.

Jeg må innrømme at min første reaksjon var: Dette er ikke Speedball 2.
Jeg må innrømme at min første reaksjon var: Dette er ikke Speedball 2.

Amiga-versjonen av Mutant League Hockey, som allerede var lansert på Sega Mega Drive, var en del av en avtale mellom spillets originalutgiver Electronic Arts og den britiske utgiveren Ocean. Avtalen hadde allerede ledet til en Amiga-versjon av helikopterspillet Jungle Strike, og Mutant League Hockey skulle lanseres sent i 1994.

Antakeligvis var Amiga-markedet i dårligere forfatning enn Ocean hadde trodd, etter Commodores konkurs tidligere samme år, så lanseringen aldri noe av. Hva som så skjedde vet jeg ikke, men nå – over 20 år senere – har spillet funnet veien ut på nettet. Det er den ikke helt ukjente Amiga-personligheten Galahad som har stått for lanseringen.

Jeg har egentlig aldri forstått ishockey. Men det virker ikke som dette spillet har offsideregler.
Jeg har egentlig aldri forstått ishockey. Men det virker ikke som dette spillet har offsideregler.

Mutant League Hockey er altså et ishockeyspill, som antakeligvis ikke følger alle de offisielle reglene. Jeg har bare testet det for å ta skjermbilder så langt, så jeg aner ikke hvor moro det faktisk er, men det virker som folk har gode minner fra Megadrive-versjonen.

En litt trist detalj er at listen over medvirkende utviklere nevner Edgar M. Vigdals Deluxe Galaga, som «spillet som sikret at ikke utviklerne gikk fra vettet». Vigdal døde dessverre tidligere i år, og jeg tror aldri han helt fikk den oppmerksomheten han burde fått som den norske spillutviklerpioneren han var.

Spillet kan uansett lastes ned for både Amiga 1200 og Amiga CD32. Det finnes ikke noen WHDLoad-install enda, men det skal visstnok ikke være vanskeligere enn å kopiere alle filene fra diskettene, så fungerer det på harddisk. Finn ut mer på Indie Retro News.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.