Battle of the Bulge kommer til PC og Mac

Et av de få mobilspillene jeg bare hører positive ting om, er strategispillet Battle of the Bulge fra Shenandoah Studio. Uheldigvis finnes det bare på noe som heter iFong, iPone eller noe slikt, og ikke Android, som jeg bruker. Snart er ikke det så farlig, for spillet kommer nemlig til PC og Mac.

bulge2Battle of the Bulge refererer til det vi på norsk kaller Ardenneroffensiven, og var (som du antakeligvis vet, siden du er interessert nok til å ha klikket deg inn på artikkelen) Hitler-Tysklands siste, desperate offensiv vest i Europa.

Målet var å splitte de allierte styrkene, og på den måten tvinge frem en fredsforhandling. Slik gikk det ikke, men for de som liker krigshistorie og -spill ble det et interessant slag der begge sider sendte inn det aller beste de hadde.

bulgeSpillet er et turbasert strategispill, der du må lede infanteri, mekaniserte styrker og panservogner gjennom alle fasene av det historiske slaget. Du må ikke bare styre selve stridsenhetene, men også sikre at de får forsyningene de trenger for å kunne kjempe effektivt. I tillegg utfordres du av tidsfrister, variert terreng og historiske kommandører med ulike personligheter.

Utviklerne sier at spillet er inspirert av brettspill, og skal være raskt å spille samtidig som det har mye dybde.

Den nye utgaven, som også kommer til iPad, skilter med forbedret flerspiller (på tvers av de tre plattformene) og kunstig intelligens, støtte for oppløsninger opp til 4K, ordentlig lagresystem og massevis av historisk informasjon.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.