Eventyr på Commodore 64

Commodore 64 er ikke en plattform som forbindes i veldig stor grad med grafiske eventyrspill, men sjangeren var veldig populær på systemet, og både Maniac Mansion og Zak McKracken fikk solide Commodore 64-utgaver. Nå har det dukket opp en håndfull nye Commodore 64-eventyr, blant annet takket være en spillutviklerkonkurranse.

Konkurransen ble holdt av det tyske nettstedet Forum64, og derfor er flere av spillene kun tilgjengelige på tysk. De tre som finnes på engelsk ser imidlertid veldig lovende ut.

Caren and the Tangled Tentacles.
Caren and the Tangled Tentacles.

Først ut er et spill det har vært mye snakk om allerede, ved navn Caren and the Tangled Tentacles. Utviklerne bak dette spillet har virkelig spikret den tidlige LucasArts-stilen, og jeg kan ikke annet enn å si at den visuelle biten imponerer meg veldig.

Det at spillet er laget for en konkurranse betyr at utviklerne har jobbet innenfor en tidsfrist, noe som dessverre har fått konsekvenser for finpussen. Heldigvis planlegger de å jobbe videre med spillet for å lansere en «endelig» versjon senere – vi får se på konkurranseversjonen som «early access»-lanseringen. Du skifter forresten mellom tysk og engelsk språk ved hjelp av F3.

Awakening.
Awakening.

Et annet eventyr som har presentasjonen i orden er Awakening. Det er ikke like forseggjort som Caren and the Tangled Tentacles, men hadde det vært en kommersiell lansering på åttitallet er det neppe så mange som hadde klaget over grafikken. Her er grensesnittet som snytt ut av nesa til SCUMM, med kommandoer som Push, Pull, Open, Close og Pick Up.

Her følger vi ei … velanimert … jente som skal levere ei pakke, men ender opp fanget i bygningen etter at noen har et «lite» uhell i et laboratorium.

Sist ut av konkurransespillene som er tilgjengelig på engelsk er Kevin in the Woods, hvor handlingen sees skrått ovenfra og vi får litt mer action. Dette spillet beskrives som en betautgave, så det er kanskje lurt å vente. Alle spillene fra konkurransen er gratis.

Kommersiell utgivelse

Heroes & Cowards.
Heroes & Cowards.

Men dette er ikke alt. Det har nemlig også kommet et kommersielt Commodore 64-eventyr, som heter Heroes & Cowards. Mesteparten av utviklingen av dette spillet foregikk tidlig på nittitallet, men så ble det lagt på is. Nå, over 20 år senere, har skaperne gått tilbake til prosjektet og fullført det.

Dette er et fantasy-eventyr av den virkelig gamle skolen, der du må lete deg gjennom et stort og farlig kongerike på jakt etter delene av en magisk gjenstand som kan overvinne en ond trollmann og redde dagen. Spillet bruker stillbilder og et bredt spekter tekstkommandoer (som kan velges i grensesnittet – du slipper å skrive dem).

Spillet er tilgjengelig på disk, i to forskjellige versjoner. Samlerutgaven koster hele 55 euro, mens den noe mer økonomiske utgaven «bare» koster 35 euro. Om ikke lenge lanseres også en digital utgave for de av oss som foretrekker emulator (jeg har to «brødbokser», men innrømmer gjerne at jeg heller setter meg ned med Vice).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.