Nobunaga’s Ambition byr på storstrategi fra Japan

De fleste japanske spillutgivere av en viss størrelse har tradisjonelt hatt vanskelig med å forstå at folk spiller på datamaskiner, og enda vanskeligere med å forstå at det finnes noe som heter strategispill. Koei er imidlertid ikke slik – de har laget dype strategispill for ulike datamaskiner (og konsoller) i over 30 år. De har til gjengjeld slitt med å skjønne at det finnes et marked for slikt utenfor Japan. Med lanseringen av Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence på Steam, kan det se ut som lyset endelig har gått opp for dem.

Historisk strategi er alltid moro.
Historisk strategi er alltid moro.

Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence er et historisk strategispill satt til Japan på 15- og 1600-tallet. Det minner sånn sett litt om Shogun: Total War, men har flere elementer som heller trekker tankene mot Paradox’ storstrategispill. Poenget er som vanlig å forsøke å samle Japan under ett styre – ditt.

Spillet er litt dyrt, men det er samtidig proppet med innhold, og spillerne som har erfaring med serien virker svært fornøyd med Steam-lanseringen. Koei har visstnok lagt inn en rekke forbedringer og tillegg som har dukket opp etter den japanske utgivelsen, så det virker som Steam-versjonen byr på nok verdi for pengene.

Jeg har bare vage minner av å ha prøvd et spill i serien på DOS for cirka hundre år siden (jeg hadde tidsmaskin da jeg var yngre), men Sphere of Influence frister litt. Her har du en passe intetsigende lanseringstrailer:

Og her, litt mer fornuftig video fra spillet, i form av en Youtube-anmeldelse/beskrivelse:

2 kommentarer om “Nobunaga’s Ambition byr på storstrategi fra Japan”

  1. For et merkelig brukergrensesnitt. Dette må vel nesten være en konsollport? Tror det må bli en del billigere før jeg tar sjansen på dette…..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.