Western i verdensrommet

Den ville vesten møter science fiction i Exoplanet: First Contact. Her foregår handlingen på en gruveplanet som er i ferd med å bli avfolket, etter at «gullrushet» er over. Spillet kombinerer rollespill med skyteaction og overlevelseselementer, og utviklerne nevner alt fra Morrowind og Gothic til Firefly og Dune som inspirasjonskilder. Det har, ikke overraskende, ledet til suksess på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.

Det er nå fire dager igjen av kampanjen, og utviklerne har for lengst passert målet sitt. De kan ikke skilte med de samme tallene som for eksempel Larian kan med sin Divinity II-kampanje, men det er tydelig at folk liker det de har vist frem, og det blir spennende å se om de kan holde hva de har lovet. Spillet ser i alle fall ut til å ha kommet rimelig langt i utviklingen, og hvis alt går etter planen skal det få en «early access»-lansering tidlig neste år.

Her er Kickstarter-videoen:

Videoen får meg til å tenke på Gothic-spillene. Det er jo åpenbart at dette ikke er en storproduksjon, og jeg vet ikke heelt om de russiske utviklerne har klart å treffe hundre prosent med western-vibbene de går for, men jeg synes likevel spillet ser nokså spennende ut. Og det er alltid kult med rollespill som forsøker seg på utradisjonelle settinger.

Her er 22 minutter med gameplay fra spillet slik det er nå:

 

 

 

 

En kommentar om “Western i verdensrommet”

  1. Det at de nevner så mange ulike inspirasjonskilder og prøver å favne over så mye kan jo virke negativt også. Jeg har iallfall mine tvil om hvordan dette kommer til å ende.

    Siden jeg ikke er noen gigantisk 3PS fan heller så har jeg ikke støttet denne. Og dette til tross for «The Good, the Bad & the Ugly»-sitat som ellers burde vært nok for meg! :p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.