Ånden til Ports of Call lever videre

TransOcean var et Ports of Call-aktig handelsspill som kanskje ikke lykkes helt med alt det prøvde på, men likevel ble rimelig greit mottatt blant annet på Steam. Nå er oppfølgeren på vei, og utviklerne sier de har lyttet til mye av kritikken originalspillet fikk. Forhåpentligvis betyr det at vi endelig får et godt handelsspill igjen.

Reis verden rundt på jakt etter gryn.
Reis verden rundt på jakt etter gryn.

I TransOcean 2: Rivals er målet å tjene penger på transport av varer på de syv hav. Du må kjøpe og drifte en flåte med frakteskip, og sikre at de får lukrative oppdrag. Som i inspirasjonskilden på Amiga kan du også legge til og fra kai selv, og denne delen av spillet foregår i 3D.

Slik jeg forstår det, var den største originalspillet hadde at det ikke hadde noen form for flerspiller. Det har utviklerne rettet på, og flerspillermodusen ser ut til å være den største nyheten. Ellers virker det bare som vi kan se frem til mer av alt, noe som kanskje ikke sier så mye for de av oss som ikke har prøvd originalen. Men det at utviklerne allerede har skapt ett okay handelsspill og dermed har et fundament å jobbe med, lover i alle fall godt.

Lanseringen av TransOcean 2: Rivals vil finne sted i løpet av første kvartal neste år. Det er Deck 13 i Hamburg (selvsagt!) som utvikler spillet. Her har du en videoblogg fra utviklerne:

For under én time siden la utviklerne ut et videointervju fra Gamescom-messen. Her bør du nok aktivere engelsk tekst:

Til slutt, en trailer:

4 kommentarer om “Ånden til Ports of Call lever videre”

  • Oil Imperium var et av mine favorittspill på Amiga. Men det var umulig å spille uten joystick husker jeg :) Å bore brønner i Nordsjøen med mus, det funket dårlig!

   Svar
   • Tenkte kose meg litt med https://www.youtube.com/watch?v=gXrMqyKdD-I men makan til amatør da! Prøver å bore uten å ha kjøpt konsesjon/plattform og klarer nesten ikke bygge rett oljeledning engang (kommer seg litt på slutten da). :p

    Og den godmusikken når man borer. Nei, frister å fyre opp UAE og finne de nødvendige filene. Hadde jeg enda hatt Amigaen fortsatt…

    Svar
 1. Håper dette betyr at Transocean kommer på tilbud snart, ja. Og virker som det er flere som lærte hvor Karachi er pga Ports of Call.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.