Douglas Adams-spill hentet frem fra glemselen

Forfatteren bak Hitchhiker’s Guide to the Galaxy var involvert i utviklingen av flere dataspill, selvsagt inkludert Infocom-klassikeren basert på nettopp den boken. Det siste spillet han jobbet med var Starship Titanic, et eventyrspill som kom ut i 1998. Handlingen foregår ombord på tidenes største og mest påkostede romskip, som reiser gjennom rommet tilsynelatende ute av kontroll. Du har havnet ombord etter at det på mystisk vis krasjet i huset ditt, og nå er du strandet.

Jeg lukter en nøtt!
Jeg lukter en nøtt!

Starship Titanic er et førstepersonseventyr inspirert av Myst (slik som omtrent alle eventyrspill på slutten av nittitallet), men heldigvis med en god dose humor. Det som gjør spillet spesielt, sånn i tillegg til all den patenterte Douglas Adams-galskapen, er at det bruker et tekstbasert grensesnitt som minner om det vi fant i Infocom-spillene Adams jobbet med på åttitallet. Ved hjelp av dette grensesnittet kan du snakke med de andre raringene ombord på romskipet.

Spillet ble lansert på GOG i går, og koster 5,39 euro. Artig nok virker det som det var en av GOGs brukere som klarte å finne ut hvem den populære nettbutikken måtte ta kontakt med for å få rettighetene til å selge spillet. Godt gjort! Forresten, det originale, offisielle nettstedet til spillet er faktisk fortsatt tilgjengelig, så ta en titt!

Litt video:

4 kommentarer om “Douglas Adams-spill hentet frem fra glemselen”

  1. Men er spillet noe bra? Det har fått ganske sprikende kritikk. Noen som har spilt det? Rollelista og grafikken er det ingenting å si på i alle fall.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.