To nye Dungeons & Dragons-spill på GOG

I tillegg til Starship Titanic har GOG nå relansert to nye spill basert på Dungeons & Dragons. Det første er actionrollespillet Al-Qadim: The Genie’s Curse, som foregår i en mer arabisk-inspirert del av fantasiuniverset enn vi kanskje er vant med. Det andre er Stronghold: The Kingdom Simulator, som er et unikt strategispill satt til en tredimensjonal verden.

Al-Qadim: The Genie's Curse.
Al-Qadim: The Genie’s Curse.

Al-Qadim: The Genie’s Curse er et ganske atypisk SSI-rollespill, ettersom det henter inn elementer fra eventyrspill og actionspill i stedet for å fokusere på statistikk og karakterutvikling. Blant annet får vi eventyrspillaktige nøtter som må løses underveis.

Det er et ganske lettspilt og historiedrevet spill, og skilter i tillegg til sin forfriskende setting med fargerik og flott grafikk. Det appellerte nok ikke så veldig til tilhengerne av Gold Box-spillene, men har fått mye god omtale i årenes løp.

Stronghold: The Kingdom Simulator.
Stronghold: The Kingdom Simulator.

Stronghold: The Kingdom Simulator er noe helt annet: et tredimensjonalt bybygger/strategispill der du må bygge opp et fantasikongedømme. Spillet inkluderer over 100 bygninger, fra svære slott til gruver, markeder og templer, og lar deg detaljstyre så mye eller lite du vil.

Dette spillet er fra 1993, og var svært nyskapende da det kom. Om grensesnittet har tålt tidens tann er jeg usikker på, men det er uansett et spill som fortjener å huskes.

Hvert spill koster 5,39 euro.

Det kan virke som GOG har sikret seg rubbel og bit av SSIs mange Dungeons & Dragons-spill. Hvilket håper du blir det neste de lanserer? Jeg har litt lyst til å teste Ravenloft.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.