Bygg din egen romkoloni i Planetbase

The Martian er snart klar for norske kinoer. Boka var noe av det beste jeg har lest på år og dag, og filmen ser temmelig bra ut. Siden mange av oss er i romkoloni-humør for tiden, passer det ganske godt at strategispillet Planetbase også skal lanseres neste måned.

Åh nei, noen har løftet av taket!
Åh nei, noen har løftet av taket!

I Planetbase må du bygge en koloni på en annen planet. Du må sørge for at astronautene dine har det de trenger for å overleve, enten det er oksygen, mat eller vann, og gjøre det du kan for å bygge opp en base som kan klare seg selv. Utviklerne påpeker at de ikke forsøker å lage noen simulator, men at mekanismene i spillet skal være troverdige og basert på hvilke utfordringer man regner med at eventuelle romkolonister kommer til å få.

Vi loves tre forskjellige typer planeter, hver med sine egne utfordringer, der vi gradvis kan bygge opp kolonier som til slutt vil romme flere hundre mennesker. Underveis må vi håndtere alt fra meteorer til solstormer, og vi må til og med forsvare basen mot inntrengere.

Jeg hadde ikke hørt om Planetbase før jeg kom over det i går, men synes det ser veldig lovende ut. Lanseringen er satt til 16. oktober, og det ser (merkelig nok?) ikke ut til å være snakk om noe «early access»-utgivelse denne gangen. Her ser du en ganske informativ video fra spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.