Overlev i en postapokalyptisk fantasy-verden

Thea: The Awakening er et spill jeg har fulgt med på helt siden det på uforståelig vis feilet fullstendig på folkefinansieringsplattformen Kickstarter. Det er et turbasert strategispill der du må forsøke å overleve i en dyster, postapokalyptisk fantasiverden inspirert av slavisk mytologi, med elementer fra 4X-spill og rollespill. Nå er det lansert på «early access».

Det som automatisk tiltrekker meg med Thea: The Awakening er hvordan spillet ikke følger vanlige sjangerkonvensjoner, men forsøker å gjøre noe jeg aldri har sett før. At det samtidig vekker minner om både The Witcher og The King of Dragon Pass er ingen ulempe.

Handlingen foregår i en datagenerert verden oppdelt i heksagoner, og på overflaten ser det i grunnen ut som et tradisjonelt 4X-spill. Men du har bare én by i dette spillet, og den er under konstant trussel. Denne formuleringen fra utviklerne illustrerer hvorfor jeg synes spillet virker så spennende:

Thea is a world steeped in Slavic Myth and Monstrosity. There are Strigas and Baba Yaga’s aplenty, but, there are no heroes, no monster slayers, and no great armies ready to banish them for you. Just a few hopeless and starving survivors, who are desperately trying to stay alive. And you: their only true hope.

Jeg har fortsatt til gode å prøve spillet, men har kjøpt det og kommer nok til å teste det så fort jeg får sjansen. Du skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å skrive mer om det da. I mellomtiden kan du ta en titt på traileren, og sjekklisten over skrytepunkter, som jeg har klistret inn under.

 • A survival game in a Fantasy setting with hexagonal, turn-based strategic gameplay!
 • Rich world inspired by Slavic Mythology with over 90 creatures roaming Thea!
 • Over 200 non-linear dynamic events that can grant you riches or claim all you have!
 • Exciting card mini game used to resolve not only combat, but even diplomacy/disease/curses and more!
 • A procedural world with large world maps to explore, and 50 different world resources!
 • Over 4000 items, all with an ability to either gather/harvest them in the world or craft from what you have collected!
 • Multiple endings depending on game choices
 • Rewards and unlocks that carry on to the next playthrough, encouraging replayability
 • Opportunity to become one of 8 Slavic Gods/Goddess, each with unique bonuses, and decide the fate of Thea!
 • Procedural creature instances – each creature, even in a swarm of spiders, has its own skills and stats!
 • Day/night system influencing gameplay

3 kommentarer om “Overlev i en postapokalyptisk fantasy-verden”

 1. Skrev du om dette på Gamer? Kan ikke huske å ha fått med meg noe om dette spillet før, men det er jo så mange spill å holde styr på for tiden at jeg unnskylder meg med det.

  Svar
  • Ja, jeg skrev en nyhet under Kickstarteren. Men ja, det kommer forferdelig mye spill for tiden (og det har det gjort en stund, nå). Jeg har helt mistet kontrollen, selv.

   Svar
 2. Støttet denne på Kickstarter, uten at det hjalp så mye. Husker ingenting nå lenger da, men jeg har vel ikke forandret meg så mye på ett år at jeg ikke lenger er interessert.

  Bare de ikke har tatt en Mighty No. 9 da…

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.