The Gaming Historian – Herlig spillhistorie på YouTube

Jeg er historiker av utdannelse, og gamer av pasjon. Når disse to interessene krysses, får du min store interesse for alt innen «retro gaming», altså alt som omfatter gamle spill, på godt norsk. Om du er som meg, har du kanskje oppdaget YouTube-personlighetenen The Gaming Historian.

The Gaming Historian heter egentlig Norman Caruso, og har holdt på i et halvt tiår. De fleste videoene er noen få minutter lange, men han har også laget større produksjoner på nærmere en halvtime. I løpet av disse fem årene har han laget videoer om et vidt spekter av tema.

Noen tema har vært svært nisje, som videoen om Sharp Nintendo Television (19SV111):

Andre videoer har dreid seg om mer populære tema, som historie-leksjonen om Sega Dreamcast:

Carusos siste video er av den lengre sorten, og handler om den for de litt eldre spillerne blant oss ikke ukjente The Power Glove. I 27 minutter og fire deler loser The Gaming Historian oss gjennom tilblivelsen av dette NES-tilbehøret, fra den spede begynnelsen som en idé en mann ved navn Thomas Zimmermann hadde om å lage en enhet som kunne la ham spille luftgitar via datamaskinen.

Vi føres videre gjennom utviklingen av en 9000 dollar dyr virtual reality-prototype, helt til vi kommer til produktet vi i dag kjenner som The Power Glove. Dette NES-tilbehøret har et dårlig rykte blant spillfantaster i dag, men etter å ha sett denne dokumentaren sitter i hvert fall jeg igjen med følelsen av at utstyret var bedre enn sitt rykte, og ikke minst svært forut for sin tid. Du kan se videoen her:

Jeg kan med hånden på hjertet anbefale å ta en titt på YouTube-kanalen til The Gaming Historian om du er det minste interessert i spillhistorie. Jeg kan garantere deg at du finner noe av interesse. Du finner kanalen hans her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.