Anbefaling: Matt Chat

Nå som Kristian og Nikolai har anbefalt hver sin YouTube-kanal, får vel jeg følge opp. Matt Chat er kanalen til Matt Barton, som har skrevet flere bøker om dataspill (inkludert rollespillboken Dungeons & Desktop). Kanalen byr på både tilbakeblikk og anmeldelser av nye spill, men det som gjør den virkelig spesiell er alle videointervjuene som Barton har gjennomført.

Barton har snakket med mange kjente folk – Tetris-skaperen Alexey Pajitnov, Ultima-skaperen Richard Garriott, rollespilleksperten Chris Avellone og Xbox-veteran Ed Fries er noen av eksemplene. Men det jeg kanskje setter størst pris på med kanalen hans er hvordan han har funnet frem til viktige personer som ikke får særlig mye oppmerksomhet i spillpressen generelt. SSI-grunnlegger Joel Billings, Quest for Glory-skaperne Lori og Corey Cole, Sir-Tech-grunnlegger Robert Sirotek, Dynamix-grunnlegger Jeff Tunnell, og så videre.

Dette er mennesker som har betydd svært mye for spillmediet, og fremtidens historikere kommer til å takke Barton for arbeidet han har gjort med å få dem i tale. Jeg har selv brukt intervjuer han har laget som kildemateriale i egne saker, og det kommer jeg til å gjøre igjen. Det er også derfor jeg har valgt å støtte ham på Patreon – jeg synes det han gjør er virkelig verdifullt.

Bartons fokus er generelt på spill for PC og Amiga, og favorittsjangeren hans er helt klart rollespill, så sånn sett har jeg mye til felles med ham. Det er også forfriskende med en retrofokusert YouTube-kanal som ikke har konsoll som alfa og omega.

Det hadde imidlertid ikke gjort noe om han fjernet alle spillene fra hylla bak ham. Jeg blir litt for misunnelig av det der. Her er en «trailer» for kanalen hans:

Og her er et eksempel på hvorfor kanalen hans er viktig: Et intervju med R. A. Montgomery, som døde i 2014. Denne videoen er «råmaterialet» av intervjuet, publisert etter at Montgomery døde.

 

3 kommentarer om “Anbefaling: Matt Chat”

  1. Tenk at i den virkelige verden så får han noen skarve tusen visninger, mens en svenske som gnåler som en baby har over en milliard. Enda mer sinnsykt er det at spillpressen er mer enige med den gjengen enn de få som ser på Matt Chat. Snakk om at vi får som fortjent når vi ser hvem som ler hele veien til banken i dagens spillindustri.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.