Ny versjon av markedets beste flysimulator

Spillutgiveren Lockheed Martin (okay, så er de litt mer enn en spillutgiver) har nylig lansert Prepar3D 3. For de uinnvidde er Prepar3D-serien en videreutvikling av Microsofts Flight Simulator-plattform, ment for profesjonell og akademisk bruk. Alle som liker Flight Simulator X burde egentlig oppgradere til Prepar3D, men det er ett lite problem. Prisen.

Greia med Prepar3D-serien er at den egentlig ikke er ment som underholdning, på tross av at den jo selvfølgelig er svært god underholdning. For å få Prepar3D 3 til en nogenlunde fornuftig pris må du være student eller lærer, og en flysimulator bør helst være relevant for utdanningen din.

Bare prøv deg frem, det verste som kan skje er at du eksploderer.
Bare prøv deg frem, det verste som kan skje er at du eksploderer.

Hvis du bare vil ha simulatoren for å ha det moro med den, må du betale 200 dollar for Professional-lisensen. Jepp, 200 dollar. Og du må for all del ikke innrømme at du synes det er moro.

Det er heller ingen rabatter for eiere av tidligere utgivelser i serien, merkelig nok.

Grunnen til denne rare situasjonen er at lisensavtalen mellom Lockheed Martin og Microsoft antakeligvis ikke dekker Flight Simulator som et underholdningsprodukt – det var jo egentlig Microsoft Flight som skulle stå for den biten. Dessverre tror jeg heller ikke vi kan forvente rabatter med det første.

Hvis du fortsatt er interessert i Prepar3D 3, kan du ta en titt på denne førsteinntrykk-videoen fra YouTuberen Froogle:

Kort sagt virker det som ytelsen er betraktelig bedre i denne versjonen, at grafikken er bedre (blant annet med støtte for SpeedTree) og at en bråte med feil og mangler har blitt rettet opp. I tillegg får vi et Black Hawk-helikopter og et forbedret F-35A. Sjekk hele listen over forbedringer her. Nyhetene virker i utgangspunktet litt få og små, men Froogle er i alle fall veldig fornøyd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.