Oppfølgeren til Flight Simulator X er annonsert

Dovetail Games har presentert den nye flysimulatoren Flight Sim World.

Det har gått noen år siden britiske Dovetail Games kjøpte rettighetene til Microsofts Flight Simulator-serie, og nå virker det endelig som de er klare til å lansere en skikkelig oppfølger til Flight Simulator X. Det nye simulatorspillet skal hete Flight Sim World, og gjør flere viktige ting som tilhengere av Flight Simulator har ventet på.

Mange bygninger. Veldig mange bygninger.
Mange bygninger. Veldig mange bygninger.

Ny generasjon

Rent teknisk tar det nå steget fra DirectX 9 til DirectX 11, og Flight Sim World blir også en 64-bits-applikasjon. Kombinert betyr dette langt bedre grafikk og detaljnivå enn det som var mulig med forrige versjon av plattformen. Landskapet bruker teksturene fra Orbx’ FTX Global-pakke for Flight Simulator X, så der kan vi også se frem til en solid oppgradering.

Ellers loves vi som forventet muligheten til å fly over hele verden, både alene og sammen med andre, og i tillegg til å fly fritt kan vi jobbe med oppdrag eller til og med designe våre egne.

Spillet får visst bare propellfly ved lansering.
Spillet får visst bare propellfly ved lansering.

Det som skuffer litt, er at Dovetail Games sier spillet kommer med et knippe énmotors og tomotors propellfly. Flight Simulator X hadde også jetfly og til og med helikoptre, og du kunne fly alt fra småfly og jagerfly til svære passasjerfly. Jeg kan heller ikke se at de sier noe om støtte for uoffisielle tredjepartsmodifikasjoner, en helt essensiell del av Flight Simulator-scenen.

Flight Sim World skal etter planen lanseres i løpet av måneden, som et «early access»-spill på Steam. Dovetail sier spillet vil være i «early access» i tre til fire måneder (så, fem måneder altså). De sier også at prisen vil forandres i løpet av tidligperioden, så det lønner seg sikkert ikke å sitte alt for lenge på gjerdet om det får gode tilbakemeldinger og virker solid.

Her er en presentasjonsvideo:

I mellomtiden gjør du sikkert ikke dumt i å huske på at X-Plane akkurat fikk en ny utgave.

Skjermbilder fra Flight Sim World:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.