Stor oppdatering på vei til Heroes VII

Might and Magic Heroes VII-lanseringen kunne nok ha gått bedre for Ubisoft. Spillet har fått mye kritikk og svært blandet mottakelse – mye på grunn av ustabilitet, kræsj, samt at deler av spillet rett og slett virker uferdig. Flerspiller er et kapittel i seg selv – det har rett og slett vært en total katastrofe. Nå lover utviklerne bak spillet bot og bedring med annonseringen av en større oppdatering, som skal inneholde mer enn 120 fikser og forbedringer.

Det første som slår meg er hvorfor i all verden spillet ikke ble utsatt noen uker til. Det hadde det absolutt hatt godt av. Jeg fikk forresten totalt hakeslepp – med negativt fortegn – da jeg så introduksjonen til kampanjen (starter 12:55 ut i videoen) i Heroes VII. Hadde virkelig ikke Ubisoft råd til å ansette en animatør å animere figurene? «Seriøst?» var alt jeg tenkte (og sa høyt!) mens jeg ventet på å komme i gang.

heroes vii
Grafikken holder ikke 2015-standard, og minner mer om Heroes V fra 2006.

Videre er hele lyddesignet under kampene en katastrofe. Det føles som om noen har sittet med et keyboard til under tusenlappen og trykket tilfeldig på tangentene. Og grafikken? Nuvel, jeg skal ikke gå videre inn på mine førsteinntrykk av dette spillet – det kommer nok i en senere artikkel. Men, det er en grunn til at jeg bare har spilt det i en snau halvtime. Derfor kommer det heller ikke noe inntrykk de nærmeste dagene.

En stor i stedet for mange små

Hørt det før? Det er i alle fall strategien til Ubisoft nå. I stedet for å fikse de mest kritiske tingene med en gang, velger de altså å la spillet forbli mer eller mindre uspillbart til de får dyttet ut oppdateringen en gang i neste uke. Min egen erfaring med store oppdateringer er at de gjerne også har større risiko for å inneholde andre feil. Vi får se.

Det er ikke annonsert noen liste over ting som fikses eller endres, annet enn at den skal inneholde «over 120+ fikser» der utviklerne skal gå i detaljer i løpet av de nærmeste dagene. De ber også om at brukere rapporterer inn problemer med spillet på denne siden.

La oss håpe at oppdateringen hjelper!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.