Kultklassikeren Pathologic får HD-versjon

Pathologic, fra russiske Ice Pick Lodge, er et av de mest fascinerende spillene jeg har spilt. Det er samtidig et av de mest ubehagelige – om du er en av dem som mener spill først og fremst skal være moro, så bør du holde deg langt unna. Men om du er åpen for ideen om spill som et modent medium, kan du glede deg til at Pathologic snart får en HD-versjon.

Pathologic foregår i en by et eller annet sted på den russiske ødemarken, antakeligvis rundt år 1900. Byen plages av en mystisk pest, og det virker ikke som den begrenser seg til menneskene der. Selv bygningene blir syke, og mens du spiller vil du gradvis oppleve hvordan byen glir raskere og raskere ned mot avgrunnen.

Spillet er et åpen verden-spill, der du får en viss mengde ting du må gjøre hver dag samtidig som du må forsøke å holde sykdommen – som også har smittet deg – i sjakk. Jo mer du spiller, jo vanskeligere blir det å sjonglere alle oppgavene.

Jeg gruer meg veldig til å spille Pathologic igjen.
Jeg gruer meg veldig til å spille Pathologic igjen.

Et unikt aspekt av spillet er at det byr på tre separate hovedpersoner. I starten velger du hvem du vil spille, men de du ikke velger vil også eksistere i byen og gjøre de tingene du hadde gjort om du spilte dem. Hver har sin egen «kampanje», og for å skjønne hva som skjer bør du fullføre spillet som alle tre.

Jeg skrev noen ord om Pathologic på Gamer.no for en haug av år siden, så les den artikkelen om du vil vite mer om spillet.

Pathologic Classic HD byr ikke bare på forbedret grafikk, men retter også det aller største problemet med originalspillet: Den helt vanvittig håpløse oversettelsen til engelsk. Nytt stemmeskuespill får vi også, og tekst som opprinnelig ble kuttet i den engelskspråklige versjonen har funnet veien tilbake.

Merk at dette ikke er det samme prosjektet som Pathologic-nyversjonen som ble folkefinansiert for en stund siden. Pathologic Classic HD er en trofast nyutgave av originalen med bedre grafikk og ny oversettelse, mens «nye» Pathologic er bygd opp fra bunnen av og kraftig utvidet. Det er litt merkelig med to kommende spill basert på samme original, men i dette tilfellet tror jeg det fungerer.

Pathologic Classic HD kommer i løpet av høsten. Altså ganske snart, med tanke på at vinteren er rett rundt hjørnet. Her er en trailer:

I tilfelle du har glemt det – her er traileren til «nye» Pathologic:

 

2 kommentarer om “Kultklassikeren Pathologic får HD-versjon”

  1. Tror jeg venter på remaken, men for spillhistoriens (høhø) skyld er det bra at originalen kommer i en versjon som det (kanskje) går an å forstå på engelsk.

    Svar
  2. Angrer på at jeg ikke støttet Kickstarteren for remaken, men har i det minste orginalen. Hadde det enda vært en gratis HD-oppgradering! :p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.