Ubisoft solgte «fysisk» kopi av spill – uten disk!

Enkelte av oss foretrekker fortsatt å kjøpe spill fysisk framfor digitalt. Det kan det imidlertid fort bli slutt på dersom flere følger Ubisofts nyeste stunt: en fysisk samleutgave av Heroes VII, uten DVD – men med nedlastingskode for digital versjon av spillet. Lydsporet til spillet var ingen sted å finne. Det har skapt ramaskrik blant mange fans i Nord-Amerika.

Det startet som et uskyldig spørsmål på forumet til Might and Magic Heroes VII. Samlerutgaven ble levert med en tom plass der DVD-en skulle ha ligget. Feil kan selvsagt skje. Men da flere personer rapporterte det samme, samt at eskene så ut til å ha vært åpnet, ble så mistankene snudd mot utro tjenere i butikken der spillet var kjøpt fra. Det viser seg nemlig at samtlige utgaver kom fra utgiverens egen butikk.  Til slutt så Ubisoft seg nødt til å gå ut med en offisiell uttalelse angående fraværet av DVD-er.

«Ubisoft beklager eventuelle misforståelser skapt av markedsføringsmateriell fra vår samlerutgave av Might and Magic Heroes VII. Vi forstår at noen kunder i Nord-Amerika var ikke klar over at samlerutgaven leveres kun med digitale versjoner av spillet og lydspor. Ubisoft beklager eventuell frustrasjon og skuffelse som følge av at disse elementene var i digitalt format vs. fysisk format. Vi tar imot komplett refusjon fra samtlige misfornøyde kunder, og vil gi en kompensasjonsplan med ett gratis digitalt PC-spill for forbrukere som allerede har kjøpt Might and Magic Heroes VIIs samlerutgave fra Uplay-butikken i Nord-Amerika. Berørte forbrukere vil kunne velge at valgfritt spill fra et utvalg inkludert Far Cry 4, Assassin’s Creed Rogue, The Crew, Toy Soldiers: War Chest Hall of Fame Edition og Zombi. «

Might and magic heroes vii
Legg merke til at bildet inneholder «PC DVD»-logoen, DVD-cover og DVD-disk.

I etterkant endret Ubisoft teksten for den amerikanske samlerutgaven, slik at det nå er presisert at det kun er med digital kopi av lydspor og spill. Det rare er at Ubisoft fortsatt har bildet til den fulle samlerutgaven ute på sine sider, der både DVD-en, DVD-coveret og logoen for DVD-ROM er med. Enda mer forvirrende er det at i Ubisofts egen «unboxing»-video av spillet, er DVD-ene med. Det er rimelig villedende markedsføring, og jeg tror neppe det er mange som forventer å ikke få med disken når de kjøper en slik utgave.

Heldigvis ser det ut til at det kun gjelder den Nord-Amerikanske versjonen av samlerutgaven til spillet. Hva årsaken til at resten av verden har fått med DVD-ene, vites ikke. Det er også uvisst om det gjelder alle utgavene, eller kun de som er solgt fra Ubisofts egen butikk. Det har heller ikke vært rapportet noen problemer med den vanlige utgaven av spillet.

Spørsmålet blir likevel nå om dette blir en trend som fortsetter. Var det en bevisst handling fra Ubisoft? Testet de ut denne muligheten i et begrenset market først, for å sjekke reaksjonene? Og håpet de virkelig at folk ikke skulle bry seg? Når sant skal sies, hva er egentlig poenget med å trykke opp DVD-er når spillet uansett må lastes ned eller oppdateres på lanseringsdato? Når prisene dessuten ofte er lavere til sluttbruker, og produksjons- og leveringskostnader blir høyere – er det da verdt det?

Selvsagt er det fortsatt mange som har begrenset mulighet til å laste ned flerfoldige gigabytes med data via internettlinjen sin. Særlig i USA er det fortsatt ganske mange som sitter på betydelige begrensninger. Jeg tror likevel ikke at siste ord er sagt i denne saken.

 

kilde: Geek.com

2 kommentarer om “Ubisoft solgte «fysisk» kopi av spill – uten disk!”

    • Hehe – ja det er da noe i alle fall :)

      Men det er jo dumt for de som sitter på mobile bredbånd eller med lignende begrensninger. Særlig når større spill i dag fort blir 50-60GB.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.