Beyond Sol kombinerer action med storstrategi

Nylanserte Beyond Sol er en merkelig sjangerblanding – et romskytespill kombinert med bybygging og storstrategi. Men det er ikke det eneste spennende med spillet, som kommer fra en gjeng BioWare-veteraner. Det skilter nemlig også i et fullstendig datagenerert univers, og byr på muligheten til å spille alene eller sammen med andre.

Jeg hadde ikke hørt om Beyond Sol før den nylige lanseringen, men ser at det har vært ute i «early access» en stund. Der har spillet generelt samlet seg opp positive tilbakemeldinger, og man kan håpe at problemene som trekkes frem i de negative brukeranmeldelsene har blitt rettet underveis i utviklingen.

Det datagenererte universet minner meg om Paradox’ kommende storstrategispill, Stellaris. Her er det nemlig ikke bare omgivelsene som skapes på nytt hver gang du spiller, men også datamotstanderne.

Spillet ser ut til å tilby stor frihet, og lar deg velge om du vil ta over galaksen ved hjelp av våpenmakt, diplomati eller handel. Du får også muligheten til å designe dine egne romskip. Ta en titt på det offisielle nettstedet, og lanseringstraileren under.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.