Se et lite glimt av Underworld Ascendant

Underworld Ascendant er en åndelig oppfølger til de revolusjonerende Ultima Underworld-spillene. Kort sagt er det et førstepersons rollespill satt til en underjordisk verden, og utviklerne lover blant annet massevis av frihet til å både løse de individuelle oppgavene du møter som du vil, men også til å påvirke verden rundt deg på ulike måter.

Nå har utviklerne lagt ut en liten prototype-video fra spillet. Den viser en av sekvensene, der spilleren velger å bruke hodet i stedet for å slåss. Egentlig synes jeg det ser mer ut som et førstepersons eventyr enn et rollespill, og det hadde vært spennende å se hvilke andre metoder man kan bruke for å løse den samme situasjonen.

Dette er imidlertid bare en prototype, og jeg synes utviklerne har kommet ganske langt siden folkefinansieringskampanjen deres ble avsluttet. Spillet ser faktisk ganske flott ut allerede.

Underworld Ascendant er et spill jeg gleder meg stort til. Vi har mange nye rollespill som henter inspirasjon fra nittitallets rollespill, men Ultima Underworld-spillene var og er ganske unike. Utenom det undervurderte Arx Fatalis, er det vel ganske få spill som har fulgt i Underworld-seriens fotspor.

Sjekk det offisielle nettstedet for mer informasjon. Originalspillene kan (og bør) kjøpes på GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.