Dino Dini med nytt fotballspill

Skaperen av Kick Off, Kick Off 2, Player Manager og Goal! er tilbake med et nytt fotballspill. Ja, jeg vet at vi har hørt det før, men denne gangen har han fått støtte fra Sony til å lage spillet for PlayStation 4 og Vita. Spillet heter Dino Dini’s Kick Off Revival, og utvikles i samme ånd som utviklerlegendens tidligere spill.

Kort sagt blir det nok et spill der handlingen sees ovenfra (selv om grafikken er i 3D denne gangen), der ballen ikke er klistret til spillernes føtter og der fokus er på fotballmoroa og ikke lisensierte spillere og lag. Samtidig vil dagens analoge kontroller gi spillet en nøyaktighet de gamle Kick Off-spillene ikke kunne gi.

Ingen skjermbilder så langt, men spillet kommer etter planen i 2016. Mer informasjon finner du på PlayStation-bloggen, hos Gamer.no og i følgende video:

Eksklusivt skjermbilde av Kick Off 2, som kun har eksistert i ti minutter.
Eksklusivt skjermbilde av Kick Off 2, som kun har eksistert i ti minutter.

Jeg er egentlig en Sensible Soccer-mann, og mitt forhold til Dino Dini har i grunnen blitt litt forsurt av hans stadige forsøk på å rakke ned på fotballspillene til Sensible Software. I hans øyne er de kloner av Kick Off – i virkeligheten kom Sensible Softwares første fotballspill, som forvirrende nok het Microprose Soccer, ut så godt som samtidig med Kick Off – sommeren 1989.

Dette er imidlertid en diskusjon for en annen gang. At Kick Off-spillene var viktige skal jeg ikke nekte for, og selv om jeg alltid opplevde dem som litt for flipperspill-aktige vet jeg at de er elsket av mange. Så det er med andre ord bare å glede seg, og håpe at Dini ikke har glemt sine gamle fotballkunster.

Føler du deg nostalgisk, så kan du ta en titt på dette videotilbakeblikket på Kick Off 2:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.