Nytt Grimrock-aktig rollespill er rett rundt hjørnet

The Fall of the Dungeon Guardians (litt av en munnfull!) er et nytt førstepersons rollespill i stil med Legend of Grimrock, Eye of the Beholder og Dungeon Master. Det ser ganske artig ut, og selv om det kanskje ikke virker like forseggjort som Grimrock-spillene kan vi vel aldri få for mange spill i denne undersjangeren.

Kort sagt loves vi et klassisk grotte-rollespill der du styrer en gruppe på fire helter gjennom underjordiske miljøer fulle av uhumskheter. Spillet bruker et «aktivt pausesystem» for kampsituasjonene, noe som antakeligvis betyr at det blir litt mindre hektisk enn Grimrock, for eksempel.

Utvikleren sier også at spillet ikke vil være like fokusert på å «danse» rundt fienden som mange andre spill i denne sjangeren. I stedet er poenget å bruke en kombinasjon av helbredere og nærkampspesialister for å absorbere fiendens angrep.

Utvikleren hevder at han ikke er inspirert av Legend of Grimrock, noe jeg synes er ganske merkelig med tanke på hvor likt spillet ser ut. Det er selvsagt ikke slik at Grimrock-spillene har monopol på underjordiske ganger med mosegrodde steinvegger, men likheten er så stor at selv en av Grimrock-utviklerne kommenterte det på spillets Greenlight-side.

Skaperen har på sin side laget en bloggpost der han avviser at han har klonet Grimrock, selv om han ser ut til å skjønne hvor kommentarene kommer fra. Han påpeker også at spillet har flere forskjellige miljøer.

Her er en ganske fersk trailer:

Du kan kjøpe spillet fra det offisielle nettstedet, og få tilgang på en Steam-kopi. Når det er helt ferdig, vil det også legges ut for salg på Steam.

En kommentar om “Nytt Grimrock-aktig rollespill er rett rundt hjørnet”

  1. Likte ikke eksempelet jeg så på slåsskamp i spillet. Det virket veldig WOW-aktig med cooldowns og slikt monsteret hadde mer oppblåst HP enn en boss i et nytt bioware-spill på høyeste vanskelighetsgrad…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.