Japanske skytespill relansert på Steam

Steam har plutselig blitt et veldig godt sted å kjøpe skrollende skytespill av den typen japanerne nesten har tatt monopol på i det siste. Sist ut er DeltaZeal, som skilter med deilig pikselkunst og mye kaos. For kort tid siden fikk vi også en relansering av Wonderswan-spillet Judgement Silversword og Xbox 360-spillet Eschatos.

DeltaZeal er et spill av den typen det egentlig ikke er så veldig mye å si om. Ta en titt på traileren, så skjønner du hva ting dreier seg om. Det beskrives som et kjærlighetsbrev til de klassiske, vertikalt skrollende skytespillene på nittitallet, og slik ser det også ut. Styr et lite romskip, skyt alt som rører seg, og unngå fiendens mange kuler.

Du legger sikkert merke til den litt rare skjermoppløsningen, der bildet er høyere enn det er bredt. Det kommer av spillets arkaderøtter, og ja – spillet har en egen modus for deg som har anledning til å sette skjermen på høykant. Da får du fullskjermmodus slik det opprinnelig var ment.

Det er forresten mulig å kjøpe DeltaZeal i en samlepakke med tidligere lanserte XIIZEAL.

Eschatos og Judgement Silversword Resurrection er også tilgjengelig hver for seg, og i samlepakke. I likhet med DeltaZeal er de vertikalt skrollende romspill. Eschatos stammer fra Xbox 360 og har tredimensjonal grafikk, mens Judgement Silversword er et mye mer tradisjonelt 2D-spill som opprinnelig kom til den glemte konsollen Wonderswan. Trailere:

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.