Norsk spill nominert til Indiecade

Indiecade-festivalen går av stabelen denne helgen, og beskrives som spillverdenens svar på Sundance-festivalen. Et av de nominerte spillene er norske Myriad, et «fargesprakende actionspill om skapelse og ødeleggelse».

Jeg tror ikke jeg har nok erfaring med psykedeliske stoffer til å helt skjønne hva Myriad dreier seg om, så jeg får støtte meg på pressemeldingen fra Oslo-baserte Bifrost Entertainment. De forklarer at poenget er å «bygge spillrommet og deretter detonere det i en kaskade av minimalistiske malerier», og utvikler Erlend Grefsrud har dette å si:

Dette forklarte jo <i>alt</i>!
Dette forklarte jo alt!

– Ved første øyekast ser Myriad enkelt ut. Formgivningen fokuserer på sirkler og trekanter med spredte tverrlinjer, alt farget med sterke kontraster. Men så snart spilleren begynner å utfolde seg forvandles de enkle bestanddelene til et intrikat fyrverkeri av former og farger og musikk.

Musikken er det Mathias Rudsengen som har komponert, og den skal være dynamisk og unik for hver runde med spillet. Myriad har vært under utvikling i to år med støtte fra Norsk Filminstitutt, og nå har utviklerne sikret seg distribusjonsavtaler med Steam og PlayStation Network. De sier ikke noe om når spillet skal lanseres.

Her er traileren:

Ta en også titt på det offisielle nettstedet, og husk å sjekke de andre nominerte Indiecade-spillene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.