Falcon-serien er ute på GOG

Den kritikerroste Falcon-serien med flysimulatorer har nå funnet veien til GOG – men ikke helt uten komplikasjoner.

Falcon fra 1987.Falcon-spillene har alltid fått ros for sin høye realismefaktor. De har kanskje blitt forbigått av dagens konge på markedet, DCS World, men i to tiår representerte serien noe av det ypperste innen realisme. I tillegg skilter spillene med dynamiske kampanjer der resultatene dine avgjør veien videre.

Spillene er relansert i én pakke, som inneholder Falcon, Falcon A.T., Falcon Gold (Falcon 3.0, MiG-29, Operation: Fighting Tiger og en video som heter Art of the Kill) og Falcon 4.0. Men med det siste spillet i pakken er sakene litt mer kompliserte enn de bruker å være.

Falcon A.T.
Falcon A.T.

Den offisielle versjonen av Falcon 4.0 (GOG distribuerer versjon 1.08) fungerer nemlig ikke på moderne maskiner, og GOG har tydeligvis heller ikke klart å fikse det. Derfor følger spillet med som en bonus, og ikke en offisiell del av pakken.

Men du kan laste ned en uoffisiell modifikasjon til spillet, som ikke bare får det til å fungere fint på dagens systemer, men oppdaterer det kraftig i tillegg. Falcon 4.0 BMS er rett og slett et helt nytt spill. Tidligere har man vært nødt til å finne Falcon 4.0 på eBay for å bruke det, men nå er det altså på GOG. Bildet i toppen er fra Falcon 4.0 BMS.

Falcon 3.0
Falcon 3.0

Jeg vet ikke hvorfor ikke GOG har klart å fikse Falcon 4.0, men på forumet sier en representant for distributøren at det uansett hadde vært et underlegent produkt ettersom den tilhengerskapte utgaven er så mye bedre enn spillet var ved lansering.

Pakken gir oss uansett en artig reise gjennom PC-teknologiens historie. Vi starter med CGA og fire forferdelige farger, går videre til EGA med 16 litt mer okay farger, og går innom 256-fargers VGA før vi får tusenvis av farger i det nyeste spillet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.