Simulert krig utenfor norskekysten

Command: Northern Inferno er et spill av den typen som skremmer vannet av meg, samtidig som jeg finner det utrolig fascinerende. Det er et krigsspill så realistisk at motoren bak skal brukes i et ekte, militært treningsopplegg utviklet i samarbeid med våpenprodusenten BAE Systems. Med andre ord: Garantert superrealistisk, og helt uforståelig for oss vanlige dødelige.

Russerne skal alltid skape trøbbel.
Russerne skal alltid skape trøbbel.

Hvis du likevel har lyst til å teste spillet, koster det egentlig ikke så mange kronene på Steam. Det er nemlig en frittstående ekspansjon til et mye større spill, nemlig Command: Air/Naval Warfare. I Northern Inferno er handlingen satt til vår egen våte bakhage, nemlig Nordsjøen.

Året er 1975, og en «ulykke» der et britisk skip ble sunket har startet en væpnet konflikt mellom NATO og Warzawa-pakten med Sovjet i spissen. Atomspøkelset truer i bakgrunnen, og målet er å hindre konflikten i å eskalere til, vel, armageddon.

Spillet skilter med 15 oppdrag designet av Paul A. Bridge, en aktiv, britisk marineoffiser som blant annet har tjenestegjort i Falklandskrigen. Det simulerer krigføring både på og under vannet, samt i luften. Om du allerede eier Command: Air/Naval Warfare kan du legge Northern Inferno til som en ekspansjon. For nybegynnere loves vi 6 øvingsoppdrag.

Her er den obligatoriske teaser-filmen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.