Merkelige eventyr i Infinite Space III

Utforsk verdensrommet på 20 minutter i oppfølgeren til kultspillene Strange Adventures in Infinite Space og Weird Worlds.

Utforsk et datagenerert univers.
Utforsk et datagenerert univers.

I dag virker det som halvparten av alle indie-spill inneholder en eller annen form for «roguelike»-elementer. Mye av dette stammer fra Strange Adventures in Infinite Space, et indie-spill som kom før det var noe som het indie-spill, og opprinnelig ble distribuert på CD og ikke via nettet.

Konseptet er enkelt: Du reiser ut i et delvis tilfeldig generert univers, der du søker etter skatter, allierte og hjelpemidler, kjemper mot kjipe romvesener og havner i en serie mer eller mindre absurde situasjoner. Det tar bare 15-20 minutter å spille gjennom en runde, og hvert spill er unikt. Tenk deg Sunless Sea, bare satt til verdensrommet og mye mer komprimert.

Taktisk kamp.
Taktisk kamp.

Spillet fikk også en oppfølger, nemlig Weird Worlds: Return to Infinite Space. Det var et større og bedre spill, men uten de helt store nyhetene. Jeg anmeldte det i en samlesak på Gamer.no.

Det har gått ti år siden Weird Worlds kom, men nå er endelig Infinite Space III: Sea of Stars klart for lansering. Den store nyeheten denne gangen er at spillet nå foregår i tre dimensjoner. Det taktiske kampsystemet ser også ut til å ha blitt oppgradert, men ellers ser mye ut til å være ved det samme.

Infinite Space III lanseres torsdag 29. oktober. Ta en titt på traileren, som faktisk gir et ganske godt inntrykk av hva spillet dreier seg om:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.